Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 30 g friss élesztő
- 500 g liszt
- ½ mk só
- 100 ml tejföl
- 60 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 150 ml tejföl
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- szárított oregánó
- 200 g sonka
- 200 g reszelt sajt
- 3 - 4 db ananász karika
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- szezámmag
Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 30 g friss élesztő
- 500 g liszt
- ½ mk só
- 100 ml tejföl
- 60 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 150 ml tejföl
- só
- bors
- szárított bazsalikom
- szárított oregánó
- 200 g sonka
- 200 g reszelt sajt
- 3 - 4 db ananász karika
A lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- szezámmag
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig pihentetjük. A keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével kicsit eldolgozzuk, majd beleöntjük a tejfölt, az olvasztott (de szobahőmérsékletűre hűtött) vajat, a tojást és 10 percig dagasztjuk. Félretesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, lekenjük tejföllel és ízlést szerint megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó). Az apróra vágott sonkát is eloszlatjuk rajta, majd ráreszeljük a sajtot, végül a kis darabokra vágott ananászt is rádobáljuk. Feltekerjük, mintha bejglit készítenénk és nem merőlegesen, hanem átlósan háromszögeket vágunk belőle. A tetejét tejjel összekevert tojássárgájával kenjük meg, szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket eldöntve. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.