Hirdetés

Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai

Hirdetés

Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai

Hirdetés

Az ananászos-sonkás pizzát mindenki ismeri és imádjuk is. Ezen felbuzdulva most egy szuper partikaját sütöttünk, ahol nem kell a szeleteken osztozkodni csak felkapni egy vagy mondjuk inkább kapásból két darabot és jól megenni! 

Hozzávalók 17 db-hoz

A tésztához:

  • 100 ml langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 30 g friss élesztő
  • 500 g liszt
  • fél mk só
  • 100 ml tejföl
  • 60 g olvasztott vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 150 ml tejföl
  • bors
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregánó
  • 200 g sonka
  • 200 g reszelt sajt
  • 3-4 ananász karika

A lekenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • szezámmag

A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig pihentetjük. A keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével kicsit eldolgozzuk, majd beleöntjük a tejfölt, az olvasztott (de szobahőmérsékletűre hűtött) vajat, a tojást és 10 percig dagasztjuk. Félretesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, lekenjük tejföllel és ízlést szerint megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó). Az apróra vágott sonkát is eloszlatjuk rajta, majd ráreszeljük a sajtot, végül a kis darabokra vágott ananászt is rádobáljuk. Feltekerjük, mintha bejglit készítenénk és nem merőlegesen, hanem átlósan háromszögeket vágunk belőle. A tetejét tejjel összekevert tojássárgájával kenjük meg, szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket eldöntve. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások