A reszelt sajtba keverjük a sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet, a tojásokat és összegyúrjuk. 20 percre hűtőbe rakjuk, majd nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, zsemlemorzsába hempergetjük őket és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Reméljük ti is szeretitek azokat a receptjeinket, amik megállják a helyüket partifalatként, de egy gyors köretet mellédobva főételként is tökéletesek. Na, ezek a rántott sajtgolyók is pont ilyenek...Amúgy meg tényleg olyan jók lettek, hogy simán elfalatoznánk belőlük egy normál méretű bevásárlókocsinyi mennyiséget is. :D
Hozzávalók
20 darabhoz
300 g
reszelt sajt (trappista)
só
bors
1 gerezd
fokhagyma
75 g
liszt
3 db
közepes tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Fotó: Szilágyi Nóri
A reszelt sajtba keverjük a sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet, a tojásokat és összegyúrjuk. 20 percre hűtőbe rakjuk, majd nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, zsemlemorzsába hempergetjük őket és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Fotó: Szilágyi Nóri
Ha tetszett a rántott sajtgolyók - sajtimádóknak kötelező! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!