Karácsony

Szaftoskacsacombvajaspecsenyemártással

Szaftos kacsacomb vajas pecsenyemártással

Hozzávalók
A húshoz
2 db
kacsacomb
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
1.5 - 2 dl
alaplé
1 tk
bors
A mártáshoz
1 ek
olaj
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
liszt
0.5 dl
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
5 - 6 levél
zsálya
bors
1 löttyintésnyi
worchester szósz
1 tk
1 ek
hideg vaj
A krumplihoz
6 db
krumpli
1 db
kis darab póréhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss rozmaring
3 ek
olívaolaj

Elkészítés

A kacsacombokat beirdaljuk, és egy forró, száraz serpenyőben, magas lángon (először a bőrös oldalával lefele), lepirítjuk mindkét oldalát, majd ha félretesszük egy tányérra. A visszamaradt zsíron megpároljuk a durvára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd visszahelyezzük a kacsacombokat. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, lefedjük és 170 fokos sütőben 40 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, akkor 230 fokos felső grillen, fedő nélkül megpirítjuk a bőrét. A combokat egy tányérra félretesszük, és egy alufóliával becsomagoljuk, hogy melegen tartsuk.

image1_4.jpg

A mártáshoz egy serpenyőben forró olajon lepirítunk egy kis sűrített paradicsomot és lisztet (ügyelve, hogy ne égjen meg). Ráöntjük a kacsazsíros, alapleves, hagymás lével és elkezdjük összeforralni egy kis vörösborral, rozmaringgal, zsályával, borssal, és worchester szósszal.  Kicsit összerotyogtatjuk, és ha már szépen összefőtt, akkor egy kis sóval, cukorral finom hangoljuk, és ellötyögtetünk benne egy kevés hideg vajat. A mártást leszűrjük.

A krumplikat héjastól előfőzzük, egy krumplinyomóval egyenként kicsit szétnyomjuk. Egy kevés olívaolajon jól lepirítjuk őket, mellé dobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sok zöldfűszert. Sózzuk, és jól összerázzuk az egészet. A sült kacsacombokkal, és a mártással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Szaftos kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Jani brutális ünnepi lakomát hozott nektek. Lesz egy jó kis, megpirított kacsacomb, hozzá egy krémes, fűszeres mártás, és végül egy klassz tört krumpli, jól lepirítva. Próbáljátok ki, mert mennyei!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
2 db
kacsacomb
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ág
friss kakukkfű
1.5 - 2 dl
alaplé
1 tk
bors
A mártáshoz
1 ek
olaj
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
liszt
0.5 dl
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
5 - 6 levél
zsálya
bors
1 löttyintésnyi
worchester szósz
1 tk
1 ek
hideg vaj
A krumplihoz
6 db
krumpli
1 db
kis darab póréhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss rozmaring
3 ek
olívaolaj

A kacsacombokat beirdaljuk, és egy forró, száraz serpenyőben, magas lángon (először a bőrös oldalával lefele), lepirítjuk mindkét oldalát, majd ha félretesszük egy tányérra. A visszamaradt zsíron megpároljuk a durvára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd visszahelyezzük a kacsacombokat. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, lefedjük és 170 fokos sütőben 40 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, akkor 230 fokos felső grillen, fedő nélkül megpirítjuk a bőrét. A combokat egy tányérra félretesszük, és egy alufóliával becsomagoljuk, hogy melegen tartsuk.

image1_4.jpg

A mártáshoz egy serpenyőben forró olajon lepirítunk egy kis sűrített paradicsomot és lisztet (ügyelve, hogy ne égjen meg). Ráöntjük a kacsazsíros, alapleves, hagymás lével és elkezdjük összeforralni egy kis vörösborral, rozmaringgal, zsályával, borssal, és worchester szósszal.  Kicsit összerotyogtatjuk, és ha már szépen összefőtt, akkor egy kis sóval, cukorral finom hangoljuk, és ellötyögtetünk benne egy kevés hideg vajat. A mártást leszűrjük.

A krumplikat héjastól előfőzzük, egy krumplinyomóval egyenként kicsit szétnyomjuk. Egy kevés olívaolajon jól lepirítjuk őket, mellé dobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sok zöldfűszert. Sózzuk, és jól összerázzuk az egészet. A sült kacsacombokkal, és a mártással tálaljuk.

Ha tetszett a szaftos kacsacomb vajas pecsenyemártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése