A keményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük az összessel. Belekeverjük a tojássárgájákat, a mézet, a fűszereket, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba töltjük, és hűtőbe rakjuk dermedésig. Kevés tejszínhabbal és apróra vágott magvakkal megszórva tálaljuk.
A puding az, amit biztos, hogy mindenki kapott kiskorában is, ha hisztizett kicsit anyukának valami édességért. Persze a bolti, por változat elég megúszós, de kb. 2 perccel több munkával mindenféle aroma- és színezékmentes verziót tudok összedobni.
Hozzávalók
2 főre
35 g
keményítő
3 ek
cukor
500 ml
tej
3 db
tojássárgája
3 ek
méz
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 késhegynyi
szerecsendió
A tálaláshoz
tejszínhab
magvak
A keményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük az összessel. Belekeverjük a tojássárgájákat, a mézet, a fűszereket, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba töltjük, és hűtőbe rakjuk dermedésig. Kevés tejszínhabbal és apróra vágott magvakkal megszórva tálaljuk.
Karácsonyi mézes fahéjpuding
Ha tetszett a Karácsonyi mézes fahéjpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!