Karácsonyi desszertek

Mézeskalácsos-diósbejgli

Mézeskalácsos-diós bejgli

Hozzávalók
A töltelékhez
100 g
cukor
120 ml
krémlikőr
250 g
darált dió
50 g
kandírozott narancshéj
(aprítva)
1 ek
mézeskalács fűszerkeverék
12 g
vaníliás cukor
1 csipet
Az összeállításhoz
1 csomag
bejglitészta
(400 g)
1 db
tojás
1 db
tojásfehérje

Elkészítés

A mézeskalácsos-diós bejgli elkészítéséhez a először a tölteléket készítjük el. A cukrot és a krémlikőrt egy gyorsforralóba öntjük, és felforraljuk. A darált diót, a kandírozott narancshéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd ráöntjük a forró likőrt, összedolgozzuk (óvatosan, hogy ne forrázzuk meg magunkat), és a masszát a hűtőbe tesszük.

A tésztát kiterítjük, és a kihűlt tölteléket két darab frissentartó fólia között nagyjából akkora téglalapra nyújtjuk, mint a tészta. A formázott tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd a két szélét behajtva feltekerjük a bejglit. Egy villával mélyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert egész tojással és tojásfehérjével, majd 10-15 percig pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre, majd a tepsit megfordítva, 170 fokon folytatjuk tovább a sütést kb. 20 percig. Egy éjszakát hagyjuk állni, és másnap fogyasztjuk.

mézeskalácsos-diós bejgli
Mézeskalácsos-diós bejgli

Még több bejgli:

Mákos bejgli
Kókuszos bejgli
Diós bejgli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Be kell valljam, hogy életemben nem sütöttem még bejglit, viszont valahol el kell kezdeni. Tök jó megoldás, ha egy kész tésztával próbálkozunk először, így kezdő bejglisütőként nem kell amiatt aggódni, hogy valami rosszul sül el már az alapoknál.

Hozzávalók

1 rúdhoz
A töltelékhez
100 g
cukor
120 ml
krémlikőr
250 g
darált dió
50 g
kandírozott narancshéj
(aprítva)
1 ek
mézeskalács fűszerkeverék
12 g
vaníliás cukor
1 csipet
Az összeállításhoz
1 csomag
bejglitészta
(400 g)
1 db
tojás
1 db
tojásfehérje

A mézeskalácsos-diós bejgli elkészítéséhez a először a tölteléket készítjük el. A cukrot és a krémlikőrt egy gyorsforralóba öntjük, és felforraljuk. A darált diót, a kandírozott narancshéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd ráöntjük a forró likőrt, összedolgozzuk (óvatosan, hogy ne forrázzuk meg magunkat), és a masszát a hűtőbe tesszük.

A tésztát kiterítjük, és a kihűlt tölteléket két darab frissentartó fólia között nagyjából akkora téglalapra nyújtjuk, mint a tészta. A formázott tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd a két szélét behajtva feltekerjük a bejglit. Egy villával mélyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert egész tojással és tojásfehérjével, majd 10-15 percig pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre, majd a tepsit megfordítva, 170 fokon folytatjuk tovább a sütést kb. 20 percig. Egy éjszakát hagyjuk állni, és másnap fogyasztjuk.

mézeskalácsos-diós bejgli
Mézeskalácsos-diós bejgli

Még több bejgli:

Mákos bejgli
Kókuszos bejgli
Diós bejgli

Ha tetszett a Mézeskalácsos-diós bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept