Hirdetés

Kókuszos bejgli

Hozzávalók

2
rúdhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
25 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
4 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
60 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
180 g kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
220 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
80 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml kókuszlikőr
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja
Hozzávaló kipipálva
4 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
100 g natúr marcipán

A kenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kókuszos bejgli

Nekem elsőre furcsa látványt nyújtott, hogy a tészta a sötét a bejgliben, nem pedig a töltelék, ettől függetlenül persze minden kókuszrajongónak érdemes kipróbálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúdhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
25 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
4 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
60 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
180 g kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
220 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
80 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml kókuszlikőr
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja
Hozzávaló kipipálva
4 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
100 g natúr marcipán

A kenéshez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kókuszos bejgli elkészítését a tészta begyúrásával kezdjük. Ehhez a lisztet, a sót és a porcukrot összekeverjük egy tálban, elmorzsoljuk benne az élesztőt és a hideg vajat, valamint a zsírt is. Ha már jó morzsalékos az állaga, belekeverjük a tejet és a tojások sárgáját is, majd gyorsan, de alaposan összegyúrjuk, 2 darabra vágjuk, és egyesével fóliába tekerve a hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelék

A töltelékhez a kókuszreszeléket egy tálba mérjük, a tejet egy gyorsforralóban felforraljuk a vaníliás cukorral, a cukor felével és a sóval, majd a reszelékre öntjük. Belekeverjük a vajat, a kókuszlikőrt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Belereszeljük a citrom héját, majd a tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, több részletben a kókuszba forgatjuk. Természetesen nem marad szép levegős a hab, ez az egész a töltelék nedvességét hivatott elősegíteni.

A tésztákat kb. 20×25 cm-es lapokká nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, majd elosztjuk rajtuk a kókuszos tölteléket úgy, hogy minden szélén legalább 1-2 cm üresen maradjon. A marcipánt a töltelék tetejére reszeljük, a töltelékmentes széleket felhajtogatjuk, majd feltekerjük a bejgliket.

Először az enyhén felvert egész tojással kenjük le, majd hagyjuk, hogy ez teljesen rászáradjon. Ez kb. 60 perc, közben érdemes hűtőszekrénybe vagy hideg helyre tenni. Ezt követően lekenjük a fehérjével is, és ugyanúgy hagyjuk, hogy kiszáradjon, majd egy villával 2 cm-enként megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Az idő leteltével 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és további 15 perc alatt készre sütjük. Felszeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

kókuszos bejgli
Kókuszos bejgli

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: kb. 30 perc
Összesen: kb. 60 perc + 120 perc pihentetés

Ha tetszett a kókuszos bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több bejgli:

Mákos bejgli
Diós bejgli
Mogyorókrémes-banános bejgli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?