Partykaják

Karácsonyfaalakúfokhagymásgolyóksajttaltöltve

Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve

Hozzávalók
A tésztához
1 ek
kristálycukor
275 g
langyos víz
12 g
élesztő
500 g
finomliszt
1 tk
100 g
olvasztott vaj
vagy 2 csomag bolti vajas kelt tészta
(500 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
3 csomag
mini mozzarellagolyó
(100 g-os kiszerelés)
150 g
olvasztott vaj
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 db
piros chili

Elkészítés

A fokhagymás golyók tésztájához a cukrot elkeverjük a langyos vízben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 5 perc alatt felfuttatjuk.

A dagasztógép táljába rakjuk a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük és a dagasztógéppel összedolgozzuk, amíg egy egynemű, fényes tésztát kapunk.

Az így kapott tésztát meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát 27 grammos darabokra osztjuk, majd kigolyózzuk őket. Egyesével kilapítjuk a tésztagolyókat, a közepükbe helyezünk egy-egy mozarellagolyót és behajtogatjuk úgy, hogy ismét egy golyót kapjunk. Körkörös mozdulatokkal óvatosan átmozgatjuk még a nyújtódeszkán is, hogy szép, sima felületű golyókat kapjunk, majd a csatolt ábrán látható módon elrendezzük a golyókat, hogy karácsonyfa alakot adjanak ki.

karacsonyfa-alaku-fokhagymas-golyok-sajttal-toltve-rajz

Konyharuhával lefedjük és fél órát pihentetjük még.

Közben a maradék olvasztott vajba belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét.

Miután megkeltek a golyók, megkenjük őket a fűszeres vajjal, majd 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Mikor elkészült, megszórjuk a maradék friss petrezselyemmel, a felkarikázott chilivel és mehet is a falatozás. Készítsd el hozzá valamelyik menő tunkolós receptünket, hogy még extrább legyen a vendégváró karácsonyfa!

karacsonyfa-alaku-fokhagymas-golyok-sajttal-toltve
Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Karácsonyfa összeállítása: 30 perc
  • 2. kelesztés: 30 perc
  • Plusz teendők: 10 perc
  • Sütési idő: 25 perc

A fokhagymás golyók mellett más partykajánk is van:

Nachos grande

Garnélák ünnepi szerkóban

Sörös körözött

www.streetkitchen.hu

Igazi vendégvárós recept, amivel tuti mindenkit levesztek a lábáról. A karácsonyfa-alakzat teszi igazán ünnepivé, a sajt, a vaj, a petrezselyem és a fokhagyma négyese pedig brutál ízt ad neki. Készítsetek mellé valami extra mártogatóst is, de ha nem akartok bajlódni a tésztával, használjatok nyugodtan bolti vajas kelt tésztát.

Hozzávalók

1 tepsihez
A tésztához
1 ek
kristálycukor
275 g
langyos víz
12 g
élesztő
500 g
finomliszt
1 tk
100 g
olvasztott vaj
vagy 2 csomag bolti vajas kelt tészta
(500 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
3 csomag
mini mozzarellagolyó
(100 g-os kiszerelés)
150 g
olvasztott vaj
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 db
piros chili

A fokhagymás golyók tésztájához a cukrot elkeverjük a langyos vízben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 5 perc alatt felfuttatjuk.

A dagasztógép táljába rakjuk a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük és a dagasztógéppel összedolgozzuk, amíg egy egynemű, fényes tésztát kapunk.

Az így kapott tésztát meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát 27 grammos darabokra osztjuk, majd kigolyózzuk őket. Egyesével kilapítjuk a tésztagolyókat, a közepükbe helyezünk egy-egy mozarellagolyót és behajtogatjuk úgy, hogy ismét egy golyót kapjunk. Körkörös mozdulatokkal óvatosan átmozgatjuk még a nyújtódeszkán is, hogy szép, sima felületű golyókat kapjunk, majd a csatolt ábrán látható módon elrendezzük a golyókat, hogy karácsonyfa alakot adjanak ki.

karacsonyfa-alaku-fokhagymas-golyok-sajttal-toltve-rajz

Konyharuhával lefedjük és fél órát pihentetjük még.

Közben a maradék olvasztott vajba belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét.

Miután megkeltek a golyók, megkenjük őket a fűszeres vajjal, majd 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Mikor elkészült, megszórjuk a maradék friss petrezselyemmel, a felkarikázott chilivel és mehet is a falatozás. Készítsd el hozzá valamelyik menő tunkolós receptünket, hogy még extrább legyen a vendégváró karácsonyfa!

karacsonyfa-alaku-fokhagymas-golyok-sajttal-toltve
Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Karácsonyfa összeállítása: 30 perc
  • 2. kelesztés: 30 perc
  • Plusz teendők: 10 perc
  • Sütési idő: 25 perc

A fokhagymás golyók mellett más partykajánk is van:

Nachos grande

Garnélák ünnepi szerkóban

Sörös körözött

Ha tetszett a Karácsonyfa alakú fokhagymás golyók sajttal töltve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept