Hirdetés

Nachos grande, a legkirályabb partykaja

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
250 g sós tortillachips
100 g cheddar sajt
4 - 5 ek tejföl
10 - 12 szelet ecetes jalapeño paprika
1 csokor friss koriander
1 fej lila hagyma
1 ek olaj
500 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
50 g sűrített paradicsom
250 ml víz
1 csapott ek őrölt római kömény
1 csapott ek őrölt kömény
½ ek füstölt paprika
1 tk pirospaprika
2 tk fokhagymapor
2 tk őrölt koriander
1 tk chilipehely
1 mk Cayenne-bors
2 tk méz
1 ek vörösborecet
250 ml passata
250 g konzerv vörösbab
10 szem koktélparadicsom apróra vágva
½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 ek fehérborecet
só, bors
½ fej lila hagyma apróra vágva
1 db érett avokádó (nagy)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csokor friss koriander
½ db lime leve és héja
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nachos grande, a legkirályabb partykaja

Sokszor használjuk, a brutális kifejezést a kajáinknál, de ez tényleg az! Fűszeres marharagu, rengeteg friss zöldség, krémes tejföl, még több koriander, és kész az egyik legjobb partykaja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
250 g sós tortillachips
100 g cheddar sajt
4 - 5 ek tejföl
10 - 12 szelet ecetes jalapeño paprika
1 csokor friss koriander
1 fej lila hagyma
1 ek olaj
500 g darált marhahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
50 g sűrített paradicsom
250 ml víz
1 csapott ek őrölt római kömény
1 csapott ek őrölt kömény
½ ek füstölt paprika
1 tk pirospaprika
2 tk fokhagymapor
2 tk őrölt koriander
1 tk chilipehely
1 mk Cayenne-bors
2 tk méz
1 ek vörösborecet
250 ml passata
250 g konzerv vörösbab
10 szem koktélparadicsom apróra vágva
½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 ek fehérborecet
só, bors
½ fej lila hagyma apróra vágva
1 db érett avokádó (nagy)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csokor friss koriander
½ db lime leve és héja
só, bors
Bevásárlólistához adom

A raguhoz egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és amikor nagyjából elfőtte a levét, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Felöntjük a víz felével, ha felforrt, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, ezután mehet rá a méz, a vörösborecet, a passata és a maradék víz is. Kb. 20 percig főzzük lassú tűzön, majd hozzáöntjük a babot, és további nagyjából 10 perc alatt készre főzzük a ragut.

A salsa hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A guacamolét krémesítjük egy aprítógépben.

Ha elkészült a ragu, akkor egy kb. 25-30 cm átmérőjű tepsibe rakjuk a tortillachipset. Rákanalazzuk a ragut, ráreszeljük a cheddart, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rárakjuk a salsát, a guacamolét, a tejfölt, a jalapeñót, a felaprított friss koriandert, a vékonyra szeletelt lila hagymát, és tálaljuk.

Nachos grande tálalása

Ha tetszett a nachos grande receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások