Hozzávalók
A raguhoz
- 1 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 g sűrített paradicsom
- 250 ml víz
- 1 csapott ek őrölt római kömény
- 1 csapott ek őrölt kömény
- ½ ek füstölt paprika
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk chilipehely
- 1 mk Cayenne-bors
- 2 tk méz
- 1 ek vörösborecet
- 250 ml passata
- 250 g konzerv vörösbab
A salsához
- 10 szem koktélparadicsom apróra vágva
- ½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
- 1 ek fehérborecet
- só, bors
- ½ fej lila hagyma apróra vágva
A guacamoléhoz
- 1 db érett avokádó (nagy)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve és héja
- só, bors
Az összeállításhoz
- 250 g sós tortillachips
- 100 g cheddar sajt
- 4 - 5 ek tejföl
- 10 - 12 szelet ecetes jalapeño paprika
- 1 csokor friss koriander
- 1 fej lila hagyma
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 g sűrített paradicsom
- 250 ml víz
- 1 csapott ek őrölt római kömény
- 1 csapott ek őrölt kömény
- ½ ek füstölt paprika
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk chilipehely
- 1 mk cayenne-bors
- 2 tk méz
- 1 ek vörösborecet
- 250 ml passata
- 250 g konzerv vörösbab
A salsához
- 10 szem koktélparadicsom apróra vágva
- ½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
- 1 ek fehérborecet
- só, bors
- ½ fej lila hagyma apróra vágva
A guacamoléhoz
- 1 db érett avokádó (nagy)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime leve és héja
- só, bors
Az összeállításhoz
- 250 g sós tortillachips
- 100 g cheddar sajt
- 4 - 5 ek tejföl
- 10 - 12 szelet ecetes jalapeño paprika
- 1 csokor friss koriander
- 1 fej lila hagyma
A raguhoz egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és amikor nagyjából elfőtte a levét, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Felöntjük a víz felével, ha felforrt, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, ezután mehet rá a méz, a vörösborecet, a passata és a maradék víz is. Kb. 20 percig főzzük lassú tűzön, majd hozzáöntjük a babot, és további nagyjából 10 perc alatt készre főzzük a ragut.
A salsa hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A guacamolét krémesítjük egy aprítógépben.
Ha elkészült a ragu, akkor egy kb. 25-30 cm átmérőjű tepsibe rakjuk a tortillachipset. Rákanalazzuk a ragut, ráreszeljük a cheddart, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rárakjuk a salsát, a guacamolét, a tejfölt, a jalapeñót, a felaprított friss koriandert, a vékonyra szeletelt lila hagymát, és tálaljuk.
Ha tetszett a nachos grande receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!