A csirkét alaposan sózzuk, borsozzuk, belemasszírozzuk a vajat is, és egy tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre. Közben elkészítjük a mázat, a krumplipürét és előkészítjük a kelbimbót.
A mázhoz összekeverjük a narancslekvárt, a narancs héját és levét.
A krumplipüréhez a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük. A borsot mozsárban lezúzzuk és egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Rárakjuk a vajat és hagyjuk megbarnulni. Beleöntjük a tejszínt és ha átmelegedett, ráöntjük ezt a keveréket a krumplira. Ráreszeljük a parmezánt, megsózzuk és elkeverjük.
A kelbimbót, ha nagyobb, elfelezzük, ha kisebb, egészben hagyjuk, majd összekeverjük a durvára tört dióval és a többi hozzávalóval.

Ha megsült a csirke, lekenjük a narancsos mázzal és alá berakjuk a kelbimbót. Kb. 15 perc alatt a csirke és a kelbimbó is tökéletesre sül. A krumplipürével együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 105 perc
