Ünnepi főfogások

Egészbensültnarancslekvároscsirkedióssültkelbimbóval

Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval

Hozzávalók
1 tk
fokhagymapor
2 - 3 ág
friss kakukkfű
1 ek
étolaj
só, bors
A krumplipüréhez
1.5 kg
krumpli
2 - 3 tk
egész fekete bors
50 g
parmezán
100 g
vaj
A csirkéhez
1 db
egész csirke
(kb. 2 kg)
só, bors
30 g
lágy vaj
2 ek
narancslekvár
1
narancs héja és leve
A kelbimbóhoz
500 g
friss kelbimbó
50 g
dió
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A csirkét alaposan sózzuk, borsozzuk, belemasszírozzuk a vajat is, és egy tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre. Közben elkészítjük a mázat, a krumplipürét és előkészítjük a kelbimbót.

A mázhoz összekeverjük a narancslekvárt, a narancs héját és levét.

A krumplipüréhez a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük. A borsot mozsárban lezúzzuk és egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Rárakjuk a vajat és hagyjuk megbarnulni. Beleöntjük a tejszínt és ha átmelegedett, ráöntjük ezt a keveréket a krumplira. Ráreszeljük a parmezánt, megsózzuk és elkeverjük.

A kelbimbót, ha nagyobb, elfelezzük, ha kisebb, egészben hagyjuk, majd összekeverjük a durvára tört dióval és a többi hozzávalóval.

Ha megsült a csirke, lekenjük a narancsos mázzal és alá berakjuk a kelbimbót. Kb. 15 perc alatt a csirke és a kelbimbó is tökéletesre sül. A krumplipürével együtt tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 105 perc
narancslekváros csirke
Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval, cacio e pepe krumplipürével

Még több egészben sült finomság az ünnepekre:

Egészben sült mustáros tarja

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egész csirke nagyon költséghatékony és ízes húsféle: bármivel tudjátok ízesíteni és megállja a helyét az ünnepi asztalon. Ebben a verzióban a narancs tökéletesen passzol hozzá, és ne felejtkezzünk el a szuper köretről sem, ami most itt kelbimbó és egy izgalmas krumplipüré.

Hozzávalók

6 főre
1 tk
fokhagymapor
2 - 3 ág
friss kakukkfű
1 ek
étolaj
só, bors
A krumplipüréhez
1.5 kg
krumpli
2 - 3 tk
egész fekete bors
50 g
parmezán
100 g
vaj
A csirkéhez
1 db
egész csirke
(kb. 2 kg)
só, bors
30 g
lágy vaj
2 ek
narancslekvár
1
narancs héja és leve
A kelbimbóhoz
500 g
friss kelbimbó
50 g
dió
200 ml
habtejszín

A csirkét alaposan sózzuk, borsozzuk, belemasszírozzuk a vajat is, és egy tepsiben 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 90 percre. Közben elkészítjük a mázat, a krumplipürét és előkészítjük a kelbimbót.

A mázhoz összekeverjük a narancslekvárt, a narancs héját és levét.

A krumplipüréhez a megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük. A borsot mozsárban lezúzzuk és egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Rárakjuk a vajat és hagyjuk megbarnulni. Beleöntjük a tejszínt és ha átmelegedett, ráöntjük ezt a keveréket a krumplira. Ráreszeljük a parmezánt, megsózzuk és elkeverjük.

A kelbimbót, ha nagyobb, elfelezzük, ha kisebb, egészben hagyjuk, majd összekeverjük a durvára tört dióval és a többi hozzávalóval.

Ha megsült a csirke, lekenjük a narancsos mázzal és alá berakjuk a kelbimbót. Kb. 15 perc alatt a csirke és a kelbimbó is tökéletesre sül. A krumplipürével együtt tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 105 perc
narancslekváros csirke
Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval, cacio e pepe krumplipürével

Még több egészben sült finomság az ünnepekre:

Egészben sült mustáros tarja

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

Ha tetszett az Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept