Hirdetés
Instant

Egészben sült mustáros tarja

Hozzávalók

4
főre
+
800 g tarja
só, bors
50 g sertészsír
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 db babérlevél
1 tk fűszerkömény
200 ml fehérbor
500 ml csirkealaplé
200 ml tejszín
2 ek mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egészben sült mustáros tarja

A tarja az egyik kedvenc részem a sertésből. Zsírral átszőtt, ami egyenesen beleolvad a hús szerkezetébe, ezáltal tökéletesen puhára lehet készíteni. Párolva, sütve, grillen, serpenyőben, mindenhogy király. Jöjjön most egy mustáros-boros-tejszínes verzió, amihez már csak egy köretet kell csapjatok ízlés szerint.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g tarja
só, bors
50 g sertészsír
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 db babérlevél
1 tk fűszerkömény
200 ml fehérbor
500 ml csirkealaplé
200 ml tejszín
2 ek mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tarját sózzuk, borsozzuk, és a sertészsíron, magas hőfokon pirosra sütjük minden oldalát, majd kivesszük, és ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a babérlevelet, a fűszerköményt, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, a tejszín, 1 evőkanál mustár, rottyantunk rajta egyet, majd egy jénaiba tesszük a tarjával együtt (a húst körbekenjük 1 evőkanál mustárral). 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2 órára. Amikor letelt az idő, és úgy látjuk, hogy a mártás esetleg híg, akkor forraljuk vissza. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Egészben sült mustáros tarja

Ha tetszett az egészben sült mustáros tarja reggeli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások