Hozzávalók
- 800 g tarja
- só, bors
- 50 g sertészsír
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 db babérlevél
- 1 tk fűszerkömény
- 200 ml fehérbor
- 500 ml csirkealaplé
- 200 ml tejszín
- 2 ek mustár
Hozzávalók
- 800 g tarja
- só, bors
- 50 g sertészsír
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 db babérlevél
- 1 tk fűszerkömény
- 200 ml fehérbor
- 500 ml csirkealaplé
- 200 ml tejszín
- 2 ek mustár
A tarját sózzuk, borsozzuk, és a sertészsíron, magas hőfokon pirosra sütjük minden oldalát, majd kivesszük, és ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a babérlevelet, a fűszerköményt, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, a tejszín, 1 evőkanál mustár, rottyantunk rajta egyet, majd egy jénaiba tesszük a tarjával együtt (a húst körbekenjük 1 evőkanál mustárral). 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2 órára. Amikor letelt az idő, és úgy látjuk, hogy a mártás esetleg híg, akkor forraljuk vissza. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.
Ha tetszett az egészben sült mustáros tarja reggeli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!