Street Kitchen

Szezámos-mázascsirkerizzsel

Szezámos-mázas csirke rizzsel

Hozzávalók
A tésztához
100 g
finomliszt
4 ek
keményítő
0.5 ek
szódabikarbóna
1 db
tojás
1 tk
120 ml
víz
A húshoz
400 g
csirkecombfilé
bő olaj a sütéshez
A mázhoz
120 ml
piros gyümölcs-mix
20 g
sűrített paradicsom
1.5 ek
10%-os ételecet
0.5 tk
50 g
kristálycukor
50 g
méz
3 ek
szezámmag
A rizshez
500 g
főtt rizs
2 ek
étolaj
1 szál
répa
(100 g/szál)
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A tésztához a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a sót és a vizet egy keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverő segítségével. Bő olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben. A combokat kb. 2,5 x 2,5 centis darabokra vágjuk, sózzuk és beleforgatjuk az előbb kikevert tésztába, majd kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a húst az olajban. Figyeljünk rá, hogy egyszerre ne süssünk túl sok húst, ezt a mennyiséget két-három adagban süssük ki. Amikor megsültek, egy konyhai papírtörlőre szedjük a húst és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

A mázhoz egy serpenyőbe öntjük a pirosgyümölcs-mixet, belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a mézet, majd közepesen erős hőfokon összeforraljuk az egészet. Addig forraljuk, amíg szépen el nem kezd besűrűsödni. 

Egy száraz, forró serpenyőben, kb. 3 perc alatt lepirítjuk a szezámmagot. Közben gyakran mozgassuk, nehogy leégjen. 

A kisült húst beleforgatjuk a sűrű mázba, majd amikor teljesen bevonta a húskockákat, megszórjuk a szezámmaggal, hogy az szépen a mázba tudjon tapadni.

A köret elkészítése és tálalás

A rizshez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és 2 perc alatt, közepesen erős hőfokon lepirítjuk benne a gyufaszál méretűre vágott sárgarépát és a zöldborsót is, majd összekeverjük a rizzsel. Tányérba szedjük a húst és mellé kanalazzuk a zöldséges rizst.

szezamos-csirke-rizzsel (5)
Szezámos-mázas csirke rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc  

Még több finom és laktató recept, (nem csak) gyerekeknek!

Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Kedjenou csirke - elefántcsontparti fűszeres ragu

Ropogós csirkefalatkák ketchupos burgonyagolyókkal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyerekrecept ide, gyerekrecept oda, ezt az ételt egyszerűen imádjuk mi is, a feleségemmel. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el nálunk. Amikor ezt az ételt készítem otthon, egy kínai gyorsbüfében érezzük magunkat. Pláne, amikor az alig giccses integető macskát is beteszem az asztal közepére, a rádión pedig befogok valami jó kis kínai frekvenciát.

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
100 g
finomliszt
4 ek
keményítő
0.5 ek
szódabikarbóna
1 db
tojás
1 tk
120 ml
víz
A húshoz
400 g
csirkecombfilé
bő olaj a sütéshez
A mázhoz
120 ml
piros gyümölcs-mix
20 g
sűrített paradicsom
1.5 ek
10%-os ételecet
0.5 tk
50 g
kristálycukor
50 g
méz
3 ek
szezámmag
A rizshez
500 g
főtt rizs
2 ek
étolaj
1 szál
répa
(100 g/szál)
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
friss petrezselyem

A tésztához a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a sót és a vizet egy keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverő segítségével. Bő olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben. A combokat kb. 2,5 x 2,5 centis darabokra vágjuk, sózzuk és beleforgatjuk az előbb kikevert tésztába, majd kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a húst az olajban. Figyeljünk rá, hogy egyszerre ne süssünk túl sok húst, ezt a mennyiséget két-három adagban süssük ki. Amikor megsültek, egy konyhai papírtörlőre szedjük a húst és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

A mázhoz egy serpenyőbe öntjük a pirosgyümölcs-mixet, belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a mézet, majd közepesen erős hőfokon összeforraljuk az egészet. Addig forraljuk, amíg szépen el nem kezd besűrűsödni. 

Egy száraz, forró serpenyőben, kb. 3 perc alatt lepirítjuk a szezámmagot. Közben gyakran mozgassuk, nehogy leégjen. 

A kisült húst beleforgatjuk a sűrű mázba, majd amikor teljesen bevonta a húskockákat, megszórjuk a szezámmaggal, hogy az szépen a mázba tudjon tapadni.

A köret elkészítése és tálalás

A rizshez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és 2 perc alatt, közepesen erős hőfokon lepirítjuk benne a gyufaszál méretűre vágott sárgarépát és a zöldborsót is, majd összekeverjük a rizzsel. Tányérba szedjük a húst és mellé kanalazzuk a zöldséges rizst.

szezamos-csirke-rizzsel (5)
Szezámos-mázas csirke rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc  

Még több finom és laktató recept, (nem csak) gyerekeknek!

Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Kedjenou csirke - elefántcsontparti fűszeres ragu

Ropogós csirkefalatkák ketchupos burgonyagolyókkal

Ha tetszett a Szezámos-mázas csirke rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept