Hozzávalók
A burgonyagolyóhoz
- 100 g krumpli
- 1 tk só
- 15 g kukoricakeményítő
- 1 ek étolaj
- 2 ek ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk pirított szezámmag
A csirkefalatkákhoz
- 300 g bőrös csirkecomb
- 10 g gyömbér
- ½ szál újhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 tk só
Hozzávalók
A burgonyagolyóhoz
- 100 g krumpli
- 1 tk só
- 15 g kukoricakeményítő
- 1 ek étolaj
- 2 ek ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk pirított szezámmag
A csirkefalatkákhoz
- 300 g bőrös csirkecomb
- 10 g gyömbér
- ½ szál újhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 tk só
A ropogós csirkefalatkák elkészítéséhez először a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük. Közben a csirkecombot kicsontozzuk, majd a húsos részénél fogva egy picit beirdaljuk, hogy jobban beívódjanak az ízek. A gyömbért felszeleteljük, az újhagymát kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük a csirkecombfilét, a gyömbért, az újhagymát, a szójaszószt, a keményítőt és a sót, összekeverjük és 20 percig pácoljuk.
A burgonyagolyók
Amikor megfőtt a krumpli, burgonyanyomóval simára törjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Jól összekeverjük és kézzel mini burgonyagolyókat formázunk. Forrásban lévő vízbe tesszük a formázott golyókat, majd alacsony fokozaton készre főzzük. Amikor feljönnek a víz felszínére, kiszedjük és hideg vízbe tesszük, hogy lehűtsük.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt és alaposan összekeverjük. A lehűtött burgonyagolyókat beletesszük és jól átforgatjuk, míg be nem vonja az összes golyót a ketchupos szószunk, majd megszórjuk szezámmaggal és félretesszük a tálalásig.
Amikor végeztünk a pácolással, kivesszük a zöldségeket, a húsról leitatjuk a felesleges nedvességet, majd egy száraz serpenyőben a bőrös oldalával lefelé elkezdjük közepes lángon sütni a húst. Miután beletettük a csirkét a serpenyőbe, lefedjük egy alufóliával, majd ráteszünk valamilyen nehezéket, hogy kilapítsuk a csirkét, hogy ropogós legyen minden része a csirkebőrnek. Kb. 5 percig pirítjuk, majd amikor már látjuk, hogy kezd aranysárgára és ropogósra sülni a csirkebőr, megfordítjuk és kisebb lángon tovább pirítjuk 2 percig. Tetszőlegesen egy pici vizet is adhatunk hozzá, hogy biztosan átsüljön a csirkehús. Az így elkészült csirkét 3-4 cm-es falatkákra vágjuk, és a burgonyagolyókkal már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a ropogós csirkefalatkák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!