Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt részére
+

A halfasírthoz

Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle (kb. 100 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
280 g busafilé
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor snidling
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ fej hagyma (kb. 70 g)
Hozzávaló kipipálva
70 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
olajspray

A tört édesburgonyához

Hozzávaló kipipálva
450 g édesburgonya
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

A joghurtos salátához

Hozzávaló kipipálva
125 g natúr joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fokhagyma-granulátum
Hozzávaló kipipálva
130 g zöldsaláta-keverék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Miért jó, ha heti 1-2 alkalommal szerepel hal a menüben? Mert szuper fehérjeforrás, és omega-3 zsírtartalmának köszönhetően szerepe van például a kicsik idegrendszerének fejlődésében. Na, de mit tehetünk, ha a gyerekünk nem olvasta az ajánlásokat, vagyis esze ágába sincs megenni a halat? Próbáljuk ki a halfasírtot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt részére
+

A halfasírthoz

Hozzávaló kipipálva
1 db zsemle (kb. 100 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
280 g busafilé
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor snidling
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ fej hagyma (kb. 70 g)
Hozzávaló kipipálva
70 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
olajspray

A tört édesburgonyához

Hozzávaló kipipálva
450 g édesburgonya
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

A joghurtos salátához

Hozzávaló kipipálva
125 g natúr joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fokhagyma-granulátum
Hozzávaló kipipálva
130 g zöldsaláta-keverék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A halfasírt elkészítéséhez a zsemlét vízbe áztatjuk. Egy serpenyőbe, forró olajra rakjuk a szárazra törölt halat, és közepes hőfokon mindkét oldalát teljes fehéredésig sütjük. Ezután átrakjuk egy tányérba, amikor kihűlt, falatonként átnézzük, és kiszedjük belőle a szálkákat.

Egy keverőtálba tesszük a halat, a jól kinyomkodott zsemlét, beleütjük a tojást és belekanalazzuk a 4 evőkanál zsemlemorzsát. Fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, sóval, borssal, majd belereszeljük a hagymát. Jól összekeverjük, és dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Olajspray-vel lefújjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Az édesburgonya elkészítéséhez a tisztított, kockákra vágott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük 15-20 perc alatt. Az apró kockákra vágott hagymát megdinszteljük olajon, sózzuk, majd hozzáadjuk a villával összetört édesburgonyát, és összeforgatva pár percig pirítjuk. 

A joghurtba keverjük a fokhagyma-granulátumot, és a zöldsalátára locsoljuk.  

halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Elkészítési idő: 45 perc

Tipp

Amikor halat választunk, érdemes nem csak tengeri halakban gondolkozni. A hazai édesvízi halak közül a busa tartalmaz a legmagasabb mennyiségben omega-3 zsírsavat, emiatt jó, ha a kicsik már korán megismerik (piacokon és szupermarketekben is be tudjuk szerezni).    

Ha tetszett a halfasírt receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több halas fogás kicsiknek:

Ropogós halfalatka házilag
Bébi fish and chips

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?