Édes falatok

Hópehelygolyó

Hópehely golyó

Hozzávalók
200 g
ricotta
40 g
kókuszreszelék
50 g
kókuszreszelék a beleforgatáshoz
1 - 2 ek
juharszirup
35 g
friss vagy fagyasztott málna
20 g
őrölt mandula
0.5 db
citrom reszelt héja
(kezeletlen héjú)

Elkészítés

A hópehely golyó elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, ha fagyasztott málnával dolgozunk, azt előtte kiolvasztjuk. A kész masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.

A kész golyókat legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, az sem baj, ha egy egész éjszakát pihennek. Ha másnapra szánjuk, érdemes a málna mennyiségét emelni, mert kicsit meg fog szikkadni.

hópehely golyó
Hópehely golyó

TIPP: Ricotta helyett krémesebb túróval és bármilyen friss gyümölccsel (ribizli, szeder, eper, stb.) működik a recept.

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 1 év feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem!

A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Elkészítési idő: 25 perc
Pihentetés: 60 perc
Összesen: 85 perc

Még több finomság a kicsiknek:

Álompuha sütőtöksüti
Őszi körtebrownie
Sütőtökös focaccia

www.streetkitchen.hu

Ha csak bekapna valami nasit a gyerek, ez a tökéletes falat!

Hozzávalók

4 főre
200 g
ricotta
40 g
kókuszreszelék
50 g
kókuszreszelék a beleforgatáshoz
1 - 2 ek
juharszirup
35 g
friss vagy fagyasztott málna
20 g
őrölt mandula
0.5 db
citrom reszelt héja
(kezeletlen héjú)

A hópehely golyó elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, ha fagyasztott málnával dolgozunk, azt előtte kiolvasztjuk. A kész masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.

A kész golyókat legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, az sem baj, ha egy egész éjszakát pihennek. Ha másnapra szánjuk, érdemes a málna mennyiségét emelni, mert kicsit meg fog szikkadni.

hópehely golyó
Hópehely golyó

TIPP: Ricotta helyett krémesebb túróval és bármilyen friss gyümölccsel (ribizli, szeder, eper, stb.) működik a recept.

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 1 év feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem!

A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Elkészítési idő: 25 perc
Pihentetés: 60 perc
Összesen: 85 perc

Még több finomság a kicsiknek:

Álompuha sütőtöksüti
Őszi körtebrownie
Sütőtökös focaccia

Ha tetszett a Hópehely golyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept