Street Kitchen

Csőbensültkukoricáscsirke

Csőben sült kukoricás csirke

Hozzávalók
300 g
szarvacska tészta
A húshoz
30 ml
étolaj
600 g
csirkemell
só, bors
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 gerezd
fokhagyma
A besamel mártáshoz
100 g
finomliszt
1 l
tej
Az összeállításhoz
200 g
trappista sajt
100 g
vaj
A tésztához

Elkészítés

A kukoricás csirke elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére, vagyis fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.

Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben, és rárakjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a zúzott fokhagymát.

A besamel mártáshoz vajat olvasztunk egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, rászórjuk a lisztet, és közepesen erős hőfokon kb. fél percig pirítjuk. Közben fokozatosan felöntjük a tejjel. Egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, és sóval ízesítjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a húsos raguval és a besamel mártással, majd egy süthető formába öntjük az ételt, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

csoben-sult-kukoricas-csirke
Csőben sült kukoricás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Még több tuti tészta:

Sajtos makaróni besütve

Grízes tészta

Csirkemellpörkölt fusillivel

www.streetkitchen.hu

Szerintem a gyerekek, de még a felnőttek többsége is nagy tésztarajongó, ezért gondoltam, készítek egy abszolút hétköznapi, nem túlgondolt ételt, amit még egy fárasztó nap után is gyorsan összedobhatsz a családnak.

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es sütőformához (8 főre)
300 g
szarvacska tészta
A húshoz
30 ml
étolaj
600 g
csirkemell
só, bors
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 gerezd
fokhagyma
A besamel mártáshoz
100 g
finomliszt
1 l
tej
Az összeállításhoz
200 g
trappista sajt
100 g
vaj
A tésztához

A kukoricás csirke elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére, vagyis fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.

Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben, és rárakjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a zúzott fokhagymát.

A besamel mártáshoz vajat olvasztunk egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, rászórjuk a lisztet, és közepesen erős hőfokon kb. fél percig pirítjuk. Közben fokozatosan felöntjük a tejjel. Egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, és sóval ízesítjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a húsos raguval és a besamel mártással, majd egy süthető formába öntjük az ételt, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

csoben-sult-kukoricas-csirke
Csőben sült kukoricás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Még több tuti tészta:

Sajtos makaróni besütve

Grízes tészta

Csirkemellpörkölt fusillivel

Ha tetszett a Csőben sült kukoricás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept