A kukoricás csirke elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére, vagyis fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben, és rárakjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, közepesen erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a zúzott fokhagymát.
A besamel mártáshoz vajat olvasztunk egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, rászórjuk a lisztet, és közepesen erős hőfokon kb. fél percig pirítjuk. Közben fokozatosan felöntjük a tejjel. Egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük, és sóval ízesítjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a húsos raguval és a besamel mártással, majd egy süthető formába öntjük az ételt, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc