Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 120 g hagyma
- 1 - 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 tk sűrített paradicsom
- ½ db paprika
- 1 tk darált paprika
- 400 g csirkemellfilé
- 2 tk pirospaprika
- só
A tésztához
- 200 g fusilli tészta
- só
A tálaláshoz
- 4 tk tejföl
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 120 g hagyma
- 1 - 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 tk sűrített paradicsom
- ½ db paprika
- 1 tk darált paprika
- 400 g csirkemellfilé
- 2 tk pirospaprika
- só
A tésztához
- 200 g fusilli tészta
- só
A tálaláshoz
- 4 tk tejföl
A csirkemellpörkölt fusillivel elkészítéséhez először olajat melegítünk egy lábasban, majd rárakjuk a kis kockákra vágott hagymát és a babérlevelet, és 2-3 percig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Addig főzzük, míg a víz teljesen el nem párolog. Ekkor ismét felöntjük, megint elpárologtatjuk a vizet, majd ezt még egyszer megismételjük. Erre azért van szükség, mert a csirkemell esetében nem kell olyan sokáig főzni a pörköltet, hogy a hagymának és a paprikának legyen ideje szétfőni, ami az igazi szaftot adja a végén.
Amikor ismét elpárolgott a víz, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kis kockákra vágott paprikát és a darált paprikát. 1 perc pirítás után mehet bele a kb. 8 mm-es darabokra vágott csirkemell, és 1-2 percig ezt is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, és közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.
Tányérba szedjük a tésztát, rákanalazzuk a pörköltet, amiben előbb a húst apró kockákra vágjuk, és egy kevés tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a csirkemellpörkölt fusillivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több tészta a kicsiknek:
Paradicsomos tészta gyerekeknek
Gyerekbarát bolognai
Babos-paradicsomos tészta