Hozzávalók
- 500 g bucatini tészta
- só
- 80 g vaj
- 50 g finomliszt
- 1 l tej
- 500 g vörös cheddar sajt
- 150 g trappista sajt
Sajtos makaróni besütve
Hozzávalók
- 500 g bucatini tészta
- só
- 80 g vaj
- 50 g finomliszt
- 1 l tej
- 500 g vörös cheddar sajt
- 150 g trappista sajt
A sajtos makaróni első lépéseként a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben készre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, leszűrjük és picit átmossuk. Vajat melegítünk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, majd egy perc pirítás után felöntjük a tejjel és beleszórjuk a lereszelt cheddar sajtot. Sózzuk és közepes hőfokon, szinte folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.
A tésztát összekeverjük a mártással, beletesszük egy tepsibe, a tetejét megszórjuk a reszelt trappistával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. Akkor jó, amikor a sajt megpirul a tetején.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a sajtos makaróni besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept, amit a gyerekek is szeretni fognak:
Dióbundás rántott csirkefalatok