Tízórai és uzsonna

Marhahúsos-zöldségesbatyu

Marhahúsos-zöldséges batyu

Hozzávalók
A töltelékhez
0.5 fej
lila hagyma
(80 g)
250 g
darált marhahús
1 tk
őrölt kömény
0.5 mk
őrölt fekete bors
1 ek
barna nádcukor
2 ek
szójaszósz
1 ek
étolaj
100 g
fagyasztott franciasaláta-mix
A sütéshez
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
1 ek
fehér szezámmag

Elkészítés

A húsos batyu elkészítését a töltelékkel kezdjük. Ehhez a lila hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a darált marhahússal. Hozzákeverjük az összes fűszert, a sót és a szójaszószt, és egy serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor kezd barnulni a hús, hozzáöntjük a zöldségmixet, és közepes lángon 5 percig tovább pirítjuk. Ha kész, félretesszük, hogy kicsit lehűljön. 

A leveles tésztát kiterítjük, és kisebb téglalapokra vágjuk. A téglalapok közepére helyezünk egy kevés tölteléket, majd négy oldalról becsomagoljuk, így kialakítva a batyu formát. A batyuk másik oldalát ecsettel lekenjük egy réteg felvert tojással, majd megszórjuk egy kevés szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. 

marhahusos-zoldseges-batyu1
Marhahúsos-zöldséges batyu (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Bejött a zöldséges, húsos batyu? Ha hasonló, egyszerűen összedobható, baba- és gyerekbarát ötleteket kerestek a tízóraihoz vagy uzsonnához, nézzetek szét a Kids rovatunkban, ahol minden korosztálynak megtalálhatjátok a fogára valót:

Mini ketchupos hot dog

Rántott sajtpuffancs

Egyszerű ázsiai zöldséges rizs

www.streetkitchen.hu

Ezeket a mini batyukat akkor szoktam megsütni a kislányomnak, amikor nincs kedvem vagy időm túl hosszan ügyködni a konyhában. 18 hónapos kor felett már adható a kisgyermekeknek – a darált húsos és zöldséges töltelékkel laktató tízórai vagy uzsonna lesz belőle!

Hozzávalók

4 adaghoz
A töltelékhez
0.5 fej
lila hagyma
(80 g)
250 g
darált marhahús
1 tk
őrölt kömény
0.5 mk
őrölt fekete bors
1 ek
barna nádcukor
2 ek
szójaszósz
1 ek
étolaj
100 g
fagyasztott franciasaláta-mix
A sütéshez
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
1 ek
fehér szezámmag

A húsos batyu elkészítését a töltelékkel kezdjük. Ehhez a lila hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a darált marhahússal. Hozzákeverjük az összes fűszert, a sót és a szójaszószt, és egy serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor kezd barnulni a hús, hozzáöntjük a zöldségmixet, és közepes lángon 5 percig tovább pirítjuk. Ha kész, félretesszük, hogy kicsit lehűljön. 

A leveles tésztát kiterítjük, és kisebb téglalapokra vágjuk. A téglalapok közepére helyezünk egy kevés tölteléket, majd négy oldalról becsomagoljuk, így kialakítva a batyu formát. A batyuk másik oldalát ecsettel lekenjük egy réteg felvert tojással, majd megszórjuk egy kevés szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. 

marhahusos-zoldseges-batyu1
Marhahúsos-zöldséges batyu (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Bejött a zöldséges, húsos batyu? Ha hasonló, egyszerűen összedobható, baba- és gyerekbarát ötleteket kerestek a tízóraihoz vagy uzsonnához, nézzetek szét a Kids rovatunkban, ahol minden korosztálynak megtalálhatjátok a fogára valót:

Mini ketchupos hot dog

Rántott sajtpuffancs

Egyszerű ázsiai zöldséges rizs

Ha tetszett a Marhahúsos-zöldséges batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept