Hozzávalók
- 250 g krumpli
- 100 g trappista sajt
- 100 g pizzamozzarella
- 40 g finomliszt
- só
A panírozáshoz
- 150 g finomliszt
- 2 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 ml ketchup
Hozzávalók
- 250 g krumpli
- 100 g trappista sajt
- 100 g pizzamozzarella
- 40 g finomliszt
- só
A panírozáshoz
- 150 g finomliszt
- 2 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 ml ketchup
A rántott sajtpuffancs elkészítéséhez először a krumplikat egy villával megszurkáljuk, és héjastul betesszük a mikróba, max. fokozatra, mérettől függően 7-9 percre. Amikor megpuhult, megpucoljuk, egy krumplinyomó segítségével áttörjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt trappistát, a reszelt mozzarellát, a lisztet, és megsózzuk. Alaposan összekeverjük, picit nagyobb gombócokat formázunk a masszából, majd a szokásos módon, duplán bepanírozzuk.
Először a lisztbe, majd a tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd megint tojás és zsemlemorzsa. Bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Amikor kész, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a puffancsokról a felesleges olajat. Ketchuppal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a rántott sajtpuffancs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!