Street Kitchen

Brokkolikrémlevesfűszerescsicseriborsóval

Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A fűszeres csicseriborsóhoz
1 konzerv
csicseriborsó (265 g)
olívaolaj
só, bors
1 tk
cayenne bors
1 tk
kurkuma
1 tk
római kömény
A leveshez
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
fagyasztott brokkoli (400 g)
300 ml
víz

Elkészítés
A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18 percig sütjük. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, forrás után 5 percig főzzük majd botmixerrel krémesre zúzzuk. A meghagyott brokkolirózsákat sós, forró vízbe dobjuk és fél perc után hideg vízzel leöblítjük. Tálaláskor a levest megszórjuk a csicseriborsóval és a brokkolival.

www.streetkitchen.hu

A brokkoli talán az egyik legközkedveltebb krémleves alapanyag és mi most megmutatjuk, hogyan tudtok brutál gyorsan összedobni egyet. Mellé pedig egy extra levesbetét receptet is mutatunk, sült csicseriborsó formájában.

Hozzávalók

3 személyre
100 ml
tejszín
A fűszeres csicseriborsóhoz
1 konzerv
csicseriborsó (265 g)
olívaolaj
só, bors
1 tk
cayenne bors
1 tk
kurkuma
1 tk
római kömény
A leveshez
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
fagyasztott brokkoli (400 g)
300 ml
víz
A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18 percig sütjük. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, forrás után 5 percig főzzük majd botmixerrel krémesre zúzzuk. A meghagyott brokkolirózsákat sós, forró vízbe dobjuk és fél perc után hideg vízzel leöblítjük. Tálaláskor a levest megszórjuk a csicseriborsóval és a brokkolival.

Ha tetszett a Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept