Street Kitchen

Csípőszellerkrémleves

Csípős zellerkrémleves

Hozzávalók
700 g
zellergumó
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
0.5 db
chilipaprika
3 csipet
cayenne-bors
só, bors
1.5 l
zöldségalaplé
pár csepp citromlé
1 mk
kristálycukor
chiliolaj a tálaláshoz

Elkészítés

A csípős zellerkrémleveshez a zellergumót megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a zellerkockákat, és ezzel is pirítjuk még 2-3 percig. Mehet rá az apróra vágott chilipaprika, a Cayenne-bors, só és őrölt fekete bors is.

Felöntjük az alaplével, és 20-25 perc alatt puhára főzzük a zellert. Jöhet egy alapos turmixolás, hogy igazán krémes legyen a végeredmény. Pár csepp citromlével és a cukorral ízesítjük, végül tálaláskor chiliolajjal meglocsoljuk.

csipos-zellerkremleves
Csípős zellerkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Ha sosem elég a csípősből, akkor ezek még jól jöhetnek:

Mexikói chilis bab étcsokival

Sütőtökös-chilis hummusz

Chili oil noodles

www.streetkitchen.hu

Ez a chilis zellerkrémleves hűtve és forrón is nagyon finom, ráadásul laktózmentes is, ám ha a tejszínes leveseket szeretitek, nyugodtan gazdagíthatjátok 100 ml tejszínnel.

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
700 g
zellergumó
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
0.5 db
chilipaprika
3 csipet
cayenne-bors
só, bors
1.5 l
zöldségalaplé
pár csepp citromlé
1 mk
kristálycukor
chiliolaj a tálaláshoz

A csípős zellerkrémleveshez a zellergumót megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a zellerkockákat, és ezzel is pirítjuk még 2-3 percig. Mehet rá az apróra vágott chilipaprika, a Cayenne-bors, só és őrölt fekete bors is.

Felöntjük az alaplével, és 20-25 perc alatt puhára főzzük a zellert. Jöhet egy alapos turmixolás, hogy igazán krémes legyen a végeredmény. Pár csepp citromlével és a cukorral ízesítjük, végül tálaláskor chiliolajjal meglocsoljuk.

csipos-zellerkremleves
Csípős zellerkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Ha sosem elég a csípősből, akkor ezek még jól jöhetnek:

Mexikói chilis bab étcsokival

Sütőtökös-chilis hummusz

Chili oil noodles

Ha tetszett a Csípős zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept