Hozzávalók
- 600 - 700 g sütőtök
- 1 konzerv csicseriborsó (260 g)
- ½ db citrom leve és héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek tahinipaszta
- 1 mk só
- ½ mk chilipehely
- olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- szerecsendió
- ½ csokor friss petrezselyem
A díszítéshez
- 1 tk szezámmag
- 1 tk olívaolaj
- 1 mk chilipehely
Sütőtökös-chilis hummusz
Hozzávalók
- 600 - 700 g sütőtök
- 1 konzerv csicseriborsó (260 g)
- ½ db citrom leve és héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek tahinipaszta
- 1 mk só
- ½ mk chilipehely
- olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- szerecsendió
- ½ csokor friss petrezselyem
A díszítéshez
- 1 tk szezámmag
- 1 tk olívaolaj
- 1 mk chilipehely
A hummusz végtelen verzóban variálható, a pikánsabb ízek kedvelőinek ezért most egy fullextrás sütőtököset gondoltam ki.
A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, kiszedjük a magjait, és sütőpapíros tepsin, 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütőtököt meghámozzuk, a húsát egy nagyobb aprítóba rakjuk a leszűrt csicseriborsóval és a többi hozzávalóval, majd krémesre zúzzuk.
Tálakba szedjük a hummuszt, megszórjuk szezámmaggal, olívaolajjal és kevés chilipehellyel, és zöldséghasábokkal vagy friss pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös-chilis hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!