Street Kitchen

Cukkinifőzelékfordítotttükörtojással

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Hozzávalók
1 db
hagyma
kb. 40 ml olaj
3 db
cukkini
2 gerezd
fokhagyma
1 db
krumpli
(kb. 150 g)
só, bors
1 csipet
őrölt kömény
500 ml
alaplé
1 ek
fehérborecet
100 ml
tejszín vagy kókusztejszín
1 kis csokor
petrezselyemzöld
1 kis csokor
kapor
1 - 2 csipet
fokhagymapor
2 db
tojás

Elkészítés

Ha a cukkinifőzelék hallatán felhúztátok a szemöldökötöket, nem csodálkozunk, de higgyétek el, isteni lesz! Mint a legtöbb recept, ez is úgy kezdődik, hogy a hagymát felkockázzuk, és 1-2 evőkanál olajon, lassú tűzön elkezdjük pirítani.

Közben a cukkiniket hosszában félbevágjuk, majd a feleket is elfelezzük hosszában. A magházat kivágjuk és félretesszük, az előkészített cukkinihasábokat pedig 1-1,5 cm vastagságúra szeleteljük. A cukkiniszeletek negyedét és a magházat rászórjuk a hagymára, mellédobjuk a fokhagymát és az apró kockákra vágott krumplit, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és barnára pirítjuk. 

A cukkinit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Beleszórjuk a petrezselymet és a kaprot, majd homogénre turmixoljuk.

A maradék cukkinit egy serpenyőben egy-két evőkanálnyi olajon barnára pirítjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, végül beleöntjük a krémes alapba, és rottyantunk rajta egyet.

A tojásokat egy forró serpenyőbe ütjük 1-1 evőkanál olajra, és oldalanként 2-3 perc alatt ropogósra sütjük őket. A cukkinifőzeléket a fordított tükörtojással tálaljuk.

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Ezeket is nézd meg:

Cukkinis shaksuka

Quinoával töltött vegán cukkini

www.streetkitchen.hu

Ha szereted a tökfőzeléket, ez sem lesz ellenedre, hiszen az íze hasonló, frissítő a kaportól, élénkzöld színe pedig instant egészséget rejt magában.

Hozzávalók

2 főre
1 db
hagyma
kb. 40 ml olaj
3 db
cukkini
2 gerezd
fokhagyma
1 db
krumpli
(kb. 150 g)
só, bors
1 csipet
őrölt kömény
500 ml
alaplé
1 ek
fehérborecet
100 ml
tejszín vagy kókusztejszín
1 kis csokor
petrezselyemzöld
1 kis csokor
kapor
1 - 2 csipet
fokhagymapor
2 db
tojás

Ha a cukkinifőzelék hallatán felhúztátok a szemöldökötöket, nem csodálkozunk, de higgyétek el, isteni lesz! Mint a legtöbb recept, ez is úgy kezdődik, hogy a hagymát felkockázzuk, és 1-2 evőkanál olajon, lassú tűzön elkezdjük pirítani.

Közben a cukkiniket hosszában félbevágjuk, majd a feleket is elfelezzük hosszában. A magházat kivágjuk és félretesszük, az előkészített cukkinihasábokat pedig 1-1,5 cm vastagságúra szeleteljük. A cukkiniszeletek negyedét és a magházat rászórjuk a hagymára, mellédobjuk a fokhagymát és az apró kockákra vágott krumplit, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és barnára pirítjuk. 

A cukkinit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Beleszórjuk a petrezselymet és a kaprot, majd homogénre turmixoljuk.

A maradék cukkinit egy serpenyőben egy-két evőkanálnyi olajon barnára pirítjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, végül beleöntjük a krémes alapba, és rottyantunk rajta egyet.

A tojásokat egy forró serpenyőbe ütjük 1-1 evőkanál olajra, és oldalanként 2-3 perc alatt ropogósra sütjük őket. A cukkinifőzeléket a fordított tükörtojással tálaljuk.

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Ezeket is nézd meg:

Cukkinis shaksuka

Quinoával töltött vegán cukkini

Ha tetszett a cukkinifőzelék fordított tükörtojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése