Gluténmentes
Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
A töltött cukkinihez
- 100 g vörös quinoa
- só
- 250 ml zöldségalaplé
- 50 g répa
- 30 g zellerszár
- 1 szál újhagyma
- 1 ek aprított friss petrezselyem
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 2 db cukkini
A vegán parmezánhoz
- 50 g kesudió
- 2 ek deaktivált élesztő
- 1 csipet só
Hozzávalók
A töltött cukkinihez
- 100 g vörös quinoa
- só
- 250 ml zöldségalaplé
- 50 g répa
- 30 g zellerszár
- 1 szál újhagyma
- 1 ek aprított friss petrezselyem
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 2 db cukkini
A vegán parmezánhoz
- 50 g kesudió
- 2 ek deaktivált élesztő
- 1 csipet só
A vegán parmezánhoz az alapanyagokat egy robotgépben apróra daráljuk.
A quinoát a zöldségalaplében, kevés sóval lassú tűzön megfőzzük, mintha rizst főznénk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A répát és a zellerszárat nagyon apró kockára (2 x 2 mm), az újhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet és kb. 6-7 levél bazsalikomot apróra, a kakukkfüvet száráról leszedve szintén apróra vágjuk. Hozzákeverjük a főtt quinoához az olívaolajjal együtt.
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a közepüket egy kanállal kikaparva mélyedést vágunk bele. Beletöltjük a quinoát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk a vegán parmezánnal, és további 10 perc alatt készre sütjük. A maradék bazsalikomlevelekkel megszórva fogyasztjuk.
Ha tetszett a quinoával tölött vegán cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Kalória: 128 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 14.46 g
Szénhidrát: 30.69 g
Zsír: 39.05 g
Kalória: 512.11 kcal