Virslis ételek

Egyszerűfrankfurtileves

Egyszerű frankfurti leves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
100 g
húsos szalonna
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kelkáposzta
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
3 db
burgonya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1.5 l
víz
1 ek
finomliszt
3 ek
tejföl
2
pár bécsi virsli
1 tk
szárított majoránna
0.5 db
citrom leve

Elkészítés
  1. Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

  2. Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc. A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig.

  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük.

  4. Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

Ez a recept azért született meg, hogy véget vessünk a hűtőben felejtett és már megromlott fél fej káposzták korszakának. Ezentúl, ha kicsit is szeretted a menzán a frankfurti levest, akkor ugorj neki, hidd el, ez jobb lesz, mint amit a konyhás Gizi néni főzött! :D

Nagyon gyorsan, kevés erőbefektetéssel készen lehet ez az egyszerű frankfurti leves, próbáld ki te is, mutatjuk is, hogyan készül!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
100 g
húsos szalonna
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
kelkáposzta
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
3 db
burgonya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 tk
őrölt kömény
1.5 l
víz
1 ek
finomliszt
3 ek
tejföl
2
pár bécsi virsli
1 tk
szárított majoránna
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

  1. Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

  2. Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc. A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig.

  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük.

  4. Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

Egyszerű frankfurti leves
Egyszerű frankfurti leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Tálalhatod friss kenyérrel vagy pirítóssal, de ha laktatóbbra vágysz, főzhetsz bele egy marék tésztát vagy nokedlit is. A készítéshez egy széles lábas a legjobb, hogy a kelkáposzta és a krumpli egyenletesen főjön.

A frankfurti leves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!

Krumplileves csipetkével

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

Ha tetszett az egyszerű frankfurti leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése