Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc. A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük.
Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!
Egyszerűfrankfurtileves
Ez a recept azért született meg, hogy véget vessünk a hűtőben felejtett és már megromlott fél fej káposzták korszakának. Ezentúl, ha kicsit is szeretted a menzán a frankfurti levest, akkor ugorj neki, hidd el, ez jobb lesz, mint amit a konyhás Gizi néni főzött! :D
Nagyon gyorsan, kevés erőbefektetéssel készen lehet ez az egyszerű frankfurti leves, próbáld ki te is, mutatjuk is, hogyan készül!
Hozzávalók
Elkészítés
Egy lábosban közepes lángon zsírt melegítünk és elkezdjük lepirítani rajta a felkockázott szalonnát. Két perc után hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ha szép színt kapott, mehet hozzá a felszeletelt kelkáposzta, sózzuk, borsozzuk, majd ismét pirítás következik, nagyjából öt perc. A megpucolt burgonyát felkockázzuk, majd a kelkáposztával együtt pirítjuk 5 percig.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem teljesen megfő. Ha elértük ezt a pillanatot, akkor a kikevert lisztes-tejfölös habarásba merünk kb. 100 ml-t a forró levesből hőkiegyenlítés gyanánt és elkeverjük.
Hozzáadjuk a leveshez a habarást, a felkarikázott virslit, a majoránnát, illetve beállítjuk a savasságát a citromlével. Még 5 percig főzzük, és kész is vagyunk!

Elkészítési idő: 45 perc
Tálalhatod friss kenyérrel vagy pirítóssal, de ha laktatóbbra vágysz, főzhetsz bele egy marék tésztát vagy nokedlit is. A készítéshez egy széles lábas a legjobb, hogy a kelkáposzta és a krumpli egyenletesen főjön.
A frankfurti leves mellett van még néhány szuper, laktató leves a tarsolyunkban, mutatunk is néhányat!
Ha tetszett az egyszerű frankfurti leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



