Receptek

Életedlegjobbburgonyakrémlevese

Életed legjobb burgonyakrémlevese

Hozzávalók
A burgonyachipshez
1 db
burgonya (kicsi)
1 marék
parmezán
olívaolaj
A kolbászchipshez
1 szál
lángolt kolbász
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya kockákra vágva
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
só, bors
majoranna
2 - 3 db
babérlevél
100 ml
tejszín

Elkészítés
A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és 170 fokos sütőben ropogósra sütjük őket. A kolbászchipshez a kolbászt vékonyabb karikákra vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük őket. A leveshez a kolbász kisült zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és beledobjuk a babérleveleket. Puhára főzzük a burgonyát, beleöntjük a tejszínt, forralunk rajta még egyet, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel lezúzzuk. Ha túl sűrűnek tűnne, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.

www.streetkitchen.hu

Vannak azok a kaják, amiket bármikor eszel, megmelengetik a szívedet. Na, mi például így vagyunk a burgonyakrémlevessel, ami egyszerűen rögtön képes feldobni a kedvünket még a legzordabb időjárás esetén is. Ez most ráadásul egy nagyon ütős recept változat, burgonya-és kolbászchipsszel felturbózva!

Hozzávalók

4 főre
A burgonyachipshez
1 db
burgonya (kicsi)
1 marék
parmezán
olívaolaj
A kolbászchipshez
1 szál
lángolt kolbász
A leveshez
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya kockákra vágva
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
só, bors
majoranna
2 - 3 db
babérlevél
100 ml
tejszín
A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és 170 fokos sütőben ropogósra sütjük őket. A kolbászchipshez a kolbászt vékonyabb karikákra vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük őket. A leveshez a kolbász kisült zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és beledobjuk a babérleveleket. Puhára főzzük a burgonyát, beleöntjük a tejszínt, forralunk rajta még egyet, kivesszük a babérleveleket és botmixerrel lezúzzuk. Ha túl sűrűnek tűnne, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.

Ha tetszett az életed legjobb burgonyakrémlevese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése