A klasszikus gulyásleves recept első lépéseként a finomra vágott hagymát a zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
További 1-2 perc pirítás után mehet bele a kis kockákra vágott paradicsom és paprika. Kicsit lepirítjuk, majd beletesszük a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott húst.
2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet és a pirospaprikát, közben kevergetjük, nehogy megégjen a paprika.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. Ha felforrt, hozzáadjuk a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés során pótoljuk a vizet.
Ezután hozzáadjuk a kis, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott répát, zellert és krumplit, valamint a mustárt és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Tovább főzzük a levest, míg a zöldségek is megpuhulnak.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel kínáljuk a gőzölgő gulyáslevest.
Klasszikusgulyásleves
A legnagyobb klasszikus kis hazánkban. Puskás neve után talán ez az az étel, ami a legtöbb külföldinek eszébe jut, ha azt hallja, Magyarország. Nem is csoda, hiszen a gulyásleves tényleg bárhol, bármikor megállja a helyét a nagyvilágban, szóval van okunk büszkének lenni rá.
Kétségkívül a magyar konyha királya ez az étel: marhahús, burgonya, zöldségek és a gazdag, paprikás lé adja a jellegzetes, füstös, fűszeres ízt, amit az egész világ irigyel tőlünk.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A klasszikus gulyásleves recept első lépéseként a finomra vágott hagymát a zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
További 1-2 perc pirítás után mehet bele a kis kockákra vágott paradicsom és paprika. Kicsit lepirítjuk, majd beletesszük a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott húst.
2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet és a pirospaprikát, közben kevergetjük, nehogy megégjen a paprika.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. Ha felforrt, hozzáadjuk a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés során pótoljuk a vizet.
Ezután hozzáadjuk a kis, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott répát, zellert és krumplit, valamint a mustárt és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Tovább főzzük a levest, míg a zöldségek is megpuhulnak.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel kínáljuk a gőzölgő gulyáslevest.

Friss kenyérrel, csípős paprikával és egy pohár borral tálalva a gulyásnak nincs párja. Ez nemcsak egy leves, hanem egy történet, amit minden magyar szívből mesél tovább.
Ha a gulyásleves recept már a kiujjatokban van, akkor ezek a levesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Ha tetszett a klasszikus gulyásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



