Hozzávalók
A gombóchoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 350 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
A leveshez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g répa
- 120 g fehérrépa
- 150 g zellergumó
- 2 ½ l alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 ek szárított tárkony
- 150 g krumpli
- 1 - 2 tk fehérborecet
- 4 ek tejföl
Hozzávalók
A gombóchoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 350 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
A leveshez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g répa
- 120 g fehérrépa
- 150 g zellergumó
- 2 ½ l alaplé vagy víz
- só, bors
- 1 ek szárított tárkony
- 150 g krumpli
- 1 - 2 tk fehérborecet
- 4 ek tejföl
A tárkonyos húsgombócleves gombócához lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd hagyjuk állni 10 percig, azután diónyi golyókat gyúrunk belőle.
A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát, zellert, és 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek.
Belerakjuk az ugyanakkorára vágott krumplit, a húsgolyókat és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Meglocsoljuk egy kevés ecettel, a tejfölt kikeverjük néhány merőkanál levessel, visszaöntjük, és ha felforrt, el is készültünk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a tárkonyos húsgombócleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több raguleves, ha szeretitek a tartalmas, sűrű leveseket, amikben sok a zöldség! Szinte nem is kell főétel ezek után a fogások után, lehet egyből a desszertre térni!:
Raguleves maradék sertéspörköltből