Street Kitchen

Nyárizöldségleves

Nyári zöldségleves

Hozzávalók
A leveshez:
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
2 gerezd
fokhagyma
bors
2 db
babérlevél
1 csipet
oregánó
1 csipet
kakukkfű
1.5 l
víz (vagy zöldségalaplé)
2 - 3 db
kisebb burgonya
1 db
kisebb cukkini
2 marék
zöldborsó
150 g
konzerv fehérbab (ha szárazbabot használunk, előtte áztassuk be és hamarabb adjuk a leveshez)
A fokhagymás paradicsomos mártáshoz:
1 db
paradicsom
10 db
levél friss bazsalikom
3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

A nyári zöldségleves elkészítéséhez egy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, hagyjuk 1-2 percig pirulni, majd a fehér- és sárgarépát a vöröshagymára dobjuk. Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Mehetnek hozzá a fűszerek. Felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni.

Ezután adjuk hozzá a burgonyát. Újabb 10 percig főzzük, majd mehet hozzá a zöldborsó, a cukkini és a fehérbab. Hagyjuk pár percig főni. Közben egy aprítógépben lezúzzuk a paradicsomot a bazsalikomlevelekkel az olívaolajjal és a fokhagymával és az egészet a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is!

nyari-zoldsegleves

 

Frissítő, nyári receptekből sosem elég! Szerencsére az oldalon rennngeteg izgalmas ételt találtok, nem csak levest, hanem sült húsokat és más finomságokat is. Jöjjön néhány szuper fogás:

Zöld gazpacho és nyári lasagne

OMG: nyári barackos tejberizs torta

Nyáriasított csirkemell izgi körettel

www.streetkitchen.hu

Nyáron a kert és a piacok telis-tele vannak friss, magyar zöldségekkel, amikből a legjobb üde salátát vagy egy frankó zöldséglevest készíteni. Mi ezt meg is csináltuk de a klasszik levest felturbóztuk egy szuper bazsalikomos, paradicsomos, fokhagymás mártással!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A leveshez:
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
2 gerezd
fokhagyma
bors
2 db
babérlevél
1 csipet
oregánó
1 csipet
kakukkfű
1.5 l
víz (vagy zöldségalaplé)
2 - 3 db
kisebb burgonya
1 db
kisebb cukkini
2 marék
zöldborsó
150 g
konzerv fehérbab (ha szárazbabot használunk, előtte áztassuk be és hamarabb adjuk a leveshez)
A fokhagymás paradicsomos mártáshoz:
1 db
paradicsom
10 db
levél friss bazsalikom
3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma

A nyári zöldségleves elkészítéséhez egy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, hagyjuk 1-2 percig pirulni, majd a fehér- és sárgarépát a vöröshagymára dobjuk. Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Mehetnek hozzá a fűszerek. Felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni.

Ezután adjuk hozzá a burgonyát. Újabb 10 percig főzzük, majd mehet hozzá a zöldborsó, a cukkini és a fehérbab. Hagyjuk pár percig főni. Közben egy aprítógépben lezúzzuk a paradicsomot a bazsalikomlevelekkel az olívaolajjal és a fokhagymával és az egészet a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is!

nyari-zoldsegleves

 

Frissítő, nyári receptekből sosem elég! Szerencsére az oldalon rennngeteg izgalmas ételt találtok, nem csak levest, hanem sült húsokat és más finomságokat is. Jöjjön néhány szuper fogás:

Zöld gazpacho és nyári lasagne

OMG: nyári barackos tejberizs torta

Nyáriasított csirkemell izgi körettel

Ha tetszett a Nyári zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept