Levesek

Pulykagulyás

Pulykagulyás

Hozzávalók
60 g
kacsazsír
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(80 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 tk
őrölt fűszerkömény
2 l
zöldségalaplé
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
0.5 db
hegyes-erős paprika
600 g
pulykafelsőcomb-filé
600 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 szál
angolzeller
(50 g/szál)

Elkészítés

A pulykagulyás elkészítéséhez a kacsazsírt közepes lángon felolvasztjuk egy edényben, és alaposan lepirítjuk benne a felezett paradicsomot és paprikát. Mikor már szép színe van a zsírnak és jól megpirult a paprika és a paradicsom is, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd a finomra vágott vöröshagyma is. Nagyjából 5 percet pirítjuk, majd megszórjuk a köménnyel, és egy kevés pirítás után felöntjük kb. 100 ml alaplével. Ha újra forr, megszórjuk a fűszerpaprikával, és mikor kioldódott a paprika színe, aláöntünk még 100 ml alaplevet, és újabb 10 percig főzzük.

Borsozzuk, hozzáadjuk a feldarabolt erős paprikát, és megsózzuk. Belerakjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst, öntünk alá még 100 ml alaplevet, és közepes lángon néha megkeverve pároljuk. 

Mikor a hús majdnem megpuhult, felöntjük a maradék alaplével. A burgonyát 2 cm-es, a répát és a fehérrépát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a feldarabolt angolzellerrel együtt hozzáadjuk a levesalaphoz. Készre főzzük a levest, és ha túl sűrűnek ítélnénk, a káposztás tésztához használt fodros kocka főzővizéből szűrünk rá egy kicsit.

pulykagulyas
Pulykagulyás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a magyaros fogás egyszerre hagyományos és újító. Az elkészítése klasszikus, de a húsválasztás egy kicsit formabontó: nem marha, nem sertés, hanem pulyka!

Hozzávalók

4 főre
60 g
kacsazsír
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(80 g/db)
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 tk
őrölt fűszerkömény
2 l
zöldségalaplé
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
0.5 db
hegyes-erős paprika
600 g
pulykafelsőcomb-filé
600 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 szál
angolzeller
(50 g/szál)

A pulykagulyás elkészítéséhez a kacsazsírt közepes lángon felolvasztjuk egy edényben, és alaposan lepirítjuk benne a felezett paradicsomot és paprikát. Mikor már szép színe van a zsírnak és jól megpirult a paprika és a paradicsom is, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd a finomra vágott vöröshagyma is. Nagyjából 5 percet pirítjuk, majd megszórjuk a köménnyel, és egy kevés pirítás után felöntjük kb. 100 ml alaplével. Ha újra forr, megszórjuk a fűszerpaprikával, és mikor kioldódott a paprika színe, aláöntünk még 100 ml alaplevet, és újabb 10 percig főzzük.

Borsozzuk, hozzáadjuk a feldarabolt erős paprikát, és megsózzuk. Belerakjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst, öntünk alá még 100 ml alaplevet, és közepes lángon néha megkeverve pároljuk. 

Mikor a hús majdnem megpuhult, felöntjük a maradék alaplével. A burgonyát 2 cm-es, a répát és a fehérrépát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a feldarabolt angolzellerrel együtt hozzáadjuk a levesalaphoz. Készre főzzük a levest, és ha túl sűrűnek ítélnénk, a káposztás tésztához használt fodros kocka főzővizéből szűrünk rá egy kicsit.

pulykagulyas
Pulykagulyás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 

Ha tetszett a Pulykagulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept