Street Kitchen

Sültrépaésbrokkolikrémleves,kéttutizöldségleves

Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves

Hozzávalók
kis darab paszternák
Fűszeres sült répa krémleves
1 közepes
méretű vöröshagyma
4 gerezd
fokhagya
70 dkg
sárgarépa
1 l
zöldségalaplé
1 tk
garam masala fűszerkeverék
0.5 tk
kurkuma
1 db
csípős chili paprika
2 tk
zsíros kókusztej
1 ek
kukoricaliszt
só, bors
olívaolaj
Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal
A leveshez
0.5 ek
vaj
2 fej
brokkoli
1 fej
közepes vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
1 db
krumpli
2.5 dl
zsíros tejszín
kevés frissen reszelt szerecsendió
só, bors
A húsgombócokhoz
0.5 kg
120 g
zsíros sajt, pl edami
1 tk
kakukkfű
só, bors
2 ek
puffasztott rizs

Elkészítés

Fűszeres sült répa krémleves

img_9179_1.jpg
A sárgarépát nagyobb darabokra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.  Sózzuk, borsuzzok, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre.A finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon dinsztelni kezdjük. Közben karikákra vágunk egy jó erős chili paprikát és ezt is a hagymához adjuk, ahogyan a megsült répákat is. Belereszeljük a gyömbért, az egészen keverünk még egyet, majd felöntjük az alaplével. Belenyomatjuk a kókusztejet, majd sóval, borssal, garam masala fűszerkeverékkel és kurkumával ízesítjük. Kevés vízzel elkeverjük a kukoricalisztet és hozzáadjuk a leveshez. 15 percig hagyjuk rotyogni, majd lebotmixereljük.

Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal

img_9234_1.jpg
Forró lábasban olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Mellédobjuk a darabokra vágott paszternákot és ezen is tekerünk egyet. A brokkolot rózsáira szedve bedobjuk a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a krumplit majd sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és lebotmixereljük.A leves főzési ideje alatt össze lehet dobni a húsgolyókat. A darálthúst egy tálban  összeforgatjuk a sóval, borssal, kakukkfűvel, a sajttal és a puffasztott rizzsel. Gombócokat formázunk belőle és a lábasban kevés olajon átsütjük őket.A húsgolyókkal megspékelt levest kevés finomra vágott petrezselyemmel és olívaolajjal díszitve tálaljuk.Ha tetszett a zöldség krémleves tippünk, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Krémlevest főzni nem nagy macera, egy kezdő is simán bevállalhatja, hiszen csak be kell dobálni mindent a fazékba, felönteni vízzel, vagy alaplével, le kell zúzni egy botmixerrel és kész is van. Sietős ebédek és fáradt munkanapok utáni vacsorák megmentője lehet ez a két szuperfinom recept!

Hozzávalók

1
kis darab paszternák
Fűszeres sült répa krémleves
1 közepes
méretű vöröshagyma
4 gerezd
fokhagya
70 dkg
sárgarépa
1 l
zöldségalaplé
1 tk
garam masala fűszerkeverék
0.5 tk
kurkuma
1 db
csípős chili paprika
2 tk
zsíros kókusztej
1 ek
kukoricaliszt
só, bors
olívaolaj
Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal
A leveshez
0.5 ek
vaj
2 fej
brokkoli
1 fej
közepes vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
1 db
krumpli
2.5 dl
zsíros tejszín
kevés frissen reszelt szerecsendió
só, bors
A húsgombócokhoz
0.5 kg
120 g
zsíros sajt, pl edami
1 tk
kakukkfű
só, bors
2 ek
puffasztott rizs

Fűszeres sült répa krémleves

img_9179_1.jpg
A sárgarépát nagyobb darabokra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.  Sózzuk, borsuzzok, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre.A finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon dinsztelni kezdjük. Közben karikákra vágunk egy jó erős chili paprikát és ezt is a hagymához adjuk, ahogyan a megsült répákat is. Belereszeljük a gyömbért, az egészen keverünk még egyet, majd felöntjük az alaplével. Belenyomatjuk a kókusztejet, majd sóval, borssal, garam masala fűszerkeverékkel és kurkumával ízesítjük. Kevés vízzel elkeverjük a kukoricalisztet és hozzáadjuk a leveshez. 15 percig hagyjuk rotyogni, majd lebotmixereljük.

Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal

img_9234_1.jpg
Forró lábasban olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Mellédobjuk a darabokra vágott paszternákot és ezen is tekerünk egyet. A brokkolot rózsáira szedve bedobjuk a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a krumplit majd sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és lebotmixereljük.A leves főzési ideje alatt össze lehet dobni a húsgolyókat. A darálthúst egy tálban  összeforgatjuk a sóval, borssal, kakukkfűvel, a sajttal és a puffasztott rizzsel. Gombócokat formázunk belőle és a lábasban kevés olajon átsütjük őket.A húsgolyókkal megspékelt levest kevés finomra vágott petrezselyemmel és olívaolajjal díszitve tálaljuk.Ha tetszett a zöldség krémleves tippünk, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept