Hirdetés

Szabi kedvenc húslevese

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
+
1.8 kg marhahús, vegyesen borda, lapocka és lábszár
2 db nagy velőscsont
3 szál sárgarépa
1 fej zeller és zellerzöld
1 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
100 g házi csigatészta
1 tk szemes bors
1 ek só
Hirdetés

Szabi kedvenc húslevese

Számomra a húsleves a levesek királya, a marhúsleves pedig a húslevesek királynője! Egyszerűen minden benne van, ami kell egy igazi vasárnapi ebédhez! Ha dobsz a főtt marhahús mellé egy meggyszószt, kész is a komplett menü!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
+
1.8 kg marhahús, vegyesen borda, lapocka és lábszár
2 db nagy velőscsont
3 szál sárgarépa
1 fej zeller és zellerzöld
1 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
100 g házi csigatészta
1 tk szemes bors
1 ek só

A húst és a csontokat feltesszük hideg vízben főni és nagy lángon felforraljuk, de a forrást követően csak 1-2 percig főzzük, majd a főzővizet leöntjük róla és a húsokat hideg vízben lemossuk. Ezt követően összesen 7 liter hideg vízben feltesszük újra főni a húsokat és a csontot, de immár nem forraljuk, hanem csak gyöngyözni hagyjuk.

Sózzuk, majd ha a leves felhabzik, egy szűrővel a keletkezett habot leszedjük a tetejéről. A szemes borsot beledobjuk és legalább 2 órán át így főzzük. Ekkor beletesszük a megmosott hagymát héjastól, a zellerlevelet és a meghámozott és ízlés szerint felvágott zöldségeket. Még 1 órán át főzzük, megkóstoljuk, szükség esetén utána ízesítjük. Házi csigatésztával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások