Receptek

Töltöttkaralábé

Töltött karalábé

Hozzávalók
Hozzávalók 8 darabhoz:
12 db
karalábé
A töltelékhez:
250 g
darált pulyka
só, bors
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 tk
pirospaprika
1 csokor
petrezselyem
1 db
tojás
1 fej
hagyma
1 db
kisebb sárgarépa
2 ek
olaj
400 g
főtt rizs
A főzelékhez:
1 fej
kisebb hagyma
50 g
vaj
1 csokor
petrezselyem
1 tk
cukor
víz
2 ek
keményítő
200 ml
tejszín

Elkészítés
A töltött karalábé töltelékéhez mindent jó alaposan összekeverünk és megtöltünk vele 8 kivájt karalábét. Egy tepsibe tesszük őket és annyi vizet öntünk alá, hogy még a tölteléket ne érje el. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk. A vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a 8 karalábéból kivájt gombócokat, majd a megmaradt 4 karalábét kockákra vágva, sózzuk, borsozzuk. Hozzászórjuk a cukrot, a petrezselymet és a párolás után felöntjük a sütésből megmaradt vízzel. Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a kevés vízben kikevert keményítőt. Összeforraljuk és tálaláskor a főzelékre ültetjük a karalábékat.[caption id="attachment_12161410" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]
 

Ha szerettétek ezt a szuper karalábés receptet, akkor érdemes kipróbálnotok még sok finomságot ezzel a sokszínű zöldséggel. Húsos és húsmentes ételekben is szuperül felhasználható! Mutatjuk a példákat.

www.streetkitchen.hu

Oda vagyunk a karalábéért, ha lenne karalábé múzeum, éves bérletet váltanánk oda. Éppen emiatt elkészítettük a kedvenc töltött karalábénkat, ami ha úgy vesszük egy egyet fizet - kettőt kap akció, hiszen egyrészt ott van maga a húsos töltelékkel betöltött karalábé, alatta pedig ott figyel a karalábéfőzelék. Isteni.

Hozzávalók

1
Hozzávalók 8 darabhoz:
12 db
karalábé
A töltelékhez:
250 g
darált pulyka
só, bors
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 tk
pirospaprika
1 csokor
petrezselyem
1 db
tojás
1 fej
hagyma
1 db
kisebb sárgarépa
2 ek
olaj
400 g
főtt rizs
A főzelékhez:
1 fej
kisebb hagyma
50 g
vaj
1 csokor
petrezselyem
1 tk
cukor
víz
2 ek
keményítő
200 ml
tejszín
A töltött karalábé töltelékéhez mindent jó alaposan összekeverünk és megtöltünk vele 8 kivájt karalábét. Egy tepsibe tesszük őket és annyi vizet öntünk alá, hogy még a tölteléket ne érje el. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk. A vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a 8 karalábéból kivájt gombócokat, majd a megmaradt 4 karalábét kockákra vágva, sózzuk, borsozzuk. Hozzászórjuk a cukrot, a petrezselymet és a párolás után felöntjük a sütésből megmaradt vízzel. Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a kevés vízben kikevert keményítőt. Összeforraljuk és tálaláskor a főzelékre ültetjük a karalábékat.[caption id="attachment_12161410" align="aligncenter" width="1980"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]
 

Ha szerettétek ezt a szuper karalábés receptet, akkor érdemes kipróbálnotok még sok finomságot ezzel a sokszínű zöldséggel. Húsos és húsmentes ételekben is szuperül felhasználható! Mutatjuk a példákat.

Ha tetszett a Töltött karalábé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept