Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A vega fasírthoz
- 1 zacskó szójagranulátum (150 g-os kiszerelés)
- kb. 100 ml forró víz
- 3 - 4 ek szójaszósz (kb. 40 ml)
- 1 tk pirospaprika
- 1 fej hagyma (kb. 200 g)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
- 0.25 csokor petrezselyem
- 3 db tojás
- só, bors
- 4 ek zsemlemorzsa (kb. 30 g)
A főzelékhez
- 1 ek margarin (kb. 30 g)
- 1 fej hagyma
- 2 db karalábé zöldjével (kb. 600 g)
- só, bors
- 1 - 2 ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
- 2 tk keményítő
- ½ db citrom leve
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A vega fasírthoz
- 1 zacskó szójagranulátum (150 g-os kiszerelés)
- kb. 100 ml forró víz
- 3 - 4 ek szójaszósz (kb. 40 ml)
- 1 tk pirospaprika
- 1 fej hagyma (kb. 200 g)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
- 0.25 csokor petrezselyem
- 3 db tojás
- só, bors
- 4 ek zsemlemorzsa (kb. 30 g)
A főzelékhez
- 1 ek margarin (kb. 30 g)
- 1 fej hagyma
- 2 db karalábé zöldjével (kb. 600 g)
- só, bors
- 1 - 2 ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
- 2 tk keményítő
- ½ db citrom leve
A karalábéfőzelékhez nagyon passzol a vega fasírozott, ennek az elkészítésével kezdünk: a szójagranulátumot egy tálba öntjük, meglocsoljuk a forró vízzel és a szójaszósszal, majd alaposan összekeverjük. Ha a víz nem lenne elég, nyugodtan adhattok még hozzá, a lényeg, hogy kellően szaftos legyen, de ne tocsogjon.
A szójás alapot összekeverjük a pirospaprikával, a finomra vágott hagymával és fokhagymával, belereszeljük a szerecsendiót, hozzászórjuk a szárával együtt felaprított petrezselymet, beleütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, majd alaposan összekeverjük. Az állagát a zsemlemorzsa hozzáadásával lőjük be, ha kevés lenne, tehettek még hozzá. A masszát félretesszük, és állni hagyjuk 10-15 percig.
A főzelékhez a margarint felolvasztjuk egy közepes lángon hevített lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A karalábé szárát levágjuk, és félretesszük, a zöldséget megtisztítjuk, majd kb. 3 cm-es hasábokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd puhára pároljuk.
Közben megformázzuk a fasírtokat, és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A puha karalábé szűk felét egy turmixgépbe tesszük a főzőlével együtt, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet szárával együtt, majd alaposan krémesre zúzzuk, és visszaöntjük a karalábéhoz. A félretett leveleket felcsíkozzuk, és szintén a főzelékhez adjuk, majd a főzelék levéből egy merőkanálnyit egy tálba szedünk, kikeverjük a keményítővel, a főzelékhez adjuk, és összerottyantjuk. Ízesítjük a citromlével, majd a megsült fasírttal együtt már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a karalábéfőzelék vega fasírttal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!