Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

2 ek olívaolaj
4 db csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tk kakukkfű
100 ml fehérbor
500 ml víz/alaplé
2 tk dijoni mustár
1 db citrom
2 ek sós lében eltett zöldbors
80 g hideg vaj
1 csokor friss petrezselyem

A sült karalábéhoz

2 fej karalábé megpucolva, cikkekre vágva
2 ek olívaolaj
só, bors
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Nem sokszor használjuk a sós lében eltett zöldborsot, pedig csodás mártás lesz belőle, egy egyszerű sült csirkecomb mellé is. Nem vagyok nagy karalábé-rajongó, de parmezánnal megsütve zseniális köret!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

2 ek olívaolaj
4 db csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tk kakukkfű
100 ml fehérbor
500 ml víz/alaplé
2 tk dijoni mustár
1 db citrom
2 ek sós lében eltett zöldbors
80 g hideg vaj
1 csokor friss petrezselyem

A sült karalábéhoz

2 fej karalábé megpucolva, cikkekre vágva
2 ek olívaolaj
só, bors
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A zöldborsos csirkecomb elkészítéséhez a karalábét egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt parmezánnal és felvesszük 200 fokra a sütőt. Kb. 10 percre visszadobjuk. A lényeg, hogy megpiruljon rajta a parmezán.

Amíg a karalábé elkészül, a húst is meg tudjuk csinálni: a csirkecombokat sózás, borsozás után az olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a combokat. Felöntjük a víz vagy alaplé felével, belekeverjük a mustárt és miután felforrt, lassú tűzön lefedve rotyogtatjuk. Ha a víz elfőtt, ráöntjük a maradékot is és belerakjuk a zöldborsot.

Zöldborsos csirkecomb

Tovább rotyogtatjuk lefedve. Kb. 15 perc után levesszük a fedőt és addig forraljuk, amíg egy picit el nem fővi a levét. Kivesszük a combokat, belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét) és beledobjuk a vajat. Szép, fényes mártást kell kapnunk, amibe visszarakjuk a combokat. Rottyanás után elzárjuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A parmezános sült karalábéval körítve tálaljuk.

Ha tetszett a  zöldborsos csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások