Vega
Hozzávalók
- 2 db közepes karalábé (160 g/db)
- 80 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 75 g bulgur
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt római kömény
- só, bors
- 150 ml passata
- 150 ml zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
Az öntethez
- 80 g zsírszegény joghurt
- só, bors
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
Hozzávalók
- 2 db közepes karalábé (160 g/db)
- 80 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 75 g bulgur
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt római kömény
- só, bors
- 150 ml passata
- 150 ml zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
Az öntethez
- 80 g zsírszegény joghurt
- só, bors
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
A paradicsomos bulgurral töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat meghámozzuk, és kivájjuk a belsejüket. Bő, sós, forrásban lévő vízben 15 perc alatt előfőzzük.
A kivájt részeket apróra vágjuk, és a finomra vágott hagymával és 2 gerezd fokhagymával együtt 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a bulgurt, a füstölt paprikát, a római köményt, a sót, a borsot és a passatát, felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel, és nagyon alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ezután lefedjük, hagyjuk állni 10 percet, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Megtöltjük a bulgurral a karalábékat, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Mikor beleszúrunk egy villát, bele kell, hogy szaladjon.
A joghurtot sózzuk, borsozzuk, belenyomunk egy fél gerezd fokhagymát, és elkeverjük a csíkokra vágott mentával. A maradék bulgurt egy tányérba szedjük, rátesszük a töltött karalábékat, megcsorgatjuk a joghurttal, és tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Ha tetszett a paradicsomos bulgurral töltött karalábé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karalábé:
Tejszínes karalábéleves
Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal
Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 8 g
Kalória: 260 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 12.52 g
Szénhidrát: 75.05 g
Zsír: 15.75 g
Kalória: 519.03 kcal