Street Kitchen

Triplánzöldkrémleves

Triplán zöld krémleves

Hozzávalók
2 - 3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
brokkoli
(kisebb)
700 ml
víz vagy zöldségalaplé
200 g
fagyasztott spenót
3 nagy marék
zöldborsó
só, bors
1 mk
kurkuma
0.5 mk
cayenne-bors
1 mk
szárított tárkony
100 ml
kókusztejszín
(vagy sima tejszín)
pár csepp citromlé

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a kis leveleit félrerakjuk (ha vannak rajta), a szárát pedig apróra vágva a hagymákhoz dobjuk, hogy az is kissé megpiruljon. Felöntjük a vízzel, és ha felforrt, belerakjuk a fagyasztott spenótot, a zöldborsót, és a brokkolirózsákat is. Mehet bele a só, bors, Cayenne-bors, kurkuma és a tárkony. Mire felolvad a spenót, megpuhul a brokkoli és a borsó is. 

Pár szem borsót és pár kis brokkolirózsát kihalászunk a díszítéshez, a leves többi részéhez hozzáadjuk a kókusztejszínt, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A levest kevés tejszínnel meglocsolva, a brokkolirózsákkal, borsószemekkel és a brokkolilevelekkel tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Hogy miért triplán? Mert ez nem egy szimpla brokkoli- vagy épp borsókrémleves, hanem 3 fantasztikus zöldség ötvözete. Egészséges, sőt tejmentes is, ráadásul pikk-pakk elkészül.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

3 - 4 főre
2 - 3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
brokkoli
(kisebb)
700 ml
víz vagy zöldségalaplé
200 g
fagyasztott spenót
3 nagy marék
zöldborsó
só, bors
1 mk
kurkuma
0.5 mk
cayenne-bors
1 mk
szárított tárkony
100 ml
kókusztejszín
(vagy sima tejszín)
pár csepp citromlé

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a kis leveleit félrerakjuk (ha vannak rajta), a szárát pedig apróra vágva a hagymákhoz dobjuk, hogy az is kissé megpiruljon. Felöntjük a vízzel, és ha felforrt, belerakjuk a fagyasztott spenótot, a zöldborsót, és a brokkolirózsákat is. Mehet bele a só, bors, Cayenne-bors, kurkuma és a tárkony. Mire felolvad a spenót, megpuhul a brokkoli és a borsó is. 

Pár szem borsót és pár kis brokkolirózsát kihalászunk a díszítéshez, a leves többi részéhez hozzáadjuk a kókusztejszínt, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A levest kevés tejszínnel meglocsolva, a brokkolirózsákkal, borsószemekkel és a brokkolilevelekkel tálaljuk. 

Ha tetszett a Triplán zöld krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept