Olcsó ételek és receptek

Virsliskrumplileves

Virslis krumplileves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
800 g
krumpli
(pucolt állapotban)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 ek
majoránna
1 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
1 ek
daráltpaprika-krém
1.6 l
víz vagy alaplé
só, bors
2
pár virsli
100 g
tejföl
1 tk
liszt
1 ek
almaecet

Elkészítés

A virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a pucolt, kb. 2 centis kockákra vágott krumplit és a karikára vágott répát. Megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával, a babérlevéllel, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, és további 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, ami bőven, kb. 5 ujjnyira ellepi a krumplit. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli szinte teljesen meg nem puhul. Amikor szinte teljesen puha a krumpli, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is. 

A tejfölt és a lisztet összekeverjük. A levesből egy merőkanállal kiveszünk és a tejfölhöz keverjük, majd visszacsorgatjuk a levesbe. Ízesítjük az almaecettel. Egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzhelyről. 

virslis-krumplileves
Virslis krumplileves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több leves:

Virslis lencseleves

Mexikói csirkeleves

Tárkonyos lencsekrémleves

www.streetkitchen.hu

Krumpli és hagyma szinte mindig akad a spájzban, és igazából a többi hozzávaló is alapkészletnek minősül szerintem – kivéve a virslit –, így ez a finom leves bármikor összedobható. Mindössze csak virsliért kell leugranod a boltba hozzá!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
800 g
krumpli
(pucolt állapotban)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 ek
majoránna
1 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
1 ek
daráltpaprika-krém
1.6 l
víz vagy alaplé
só, bors
2
pár virsli
100 g
tejföl
1 tk
liszt
1 ek
almaecet

A virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a pucolt, kb. 2 centis kockákra vágott krumplit és a karikára vágott répát. Megszórjuk a majoránnával, a fűszerpaprikával, a babérlevéllel, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, és további 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, ami bőven, kb. 5 ujjnyira ellepi a krumplit. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli szinte teljesen meg nem puhul. Amikor szinte teljesen puha a krumpli, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is. 

A tejfölt és a lisztet összekeverjük. A levesből egy merőkanállal kiveszünk és a tejfölhöz keverjük, majd visszacsorgatjuk a levesbe. Ízesítjük az almaecettel. Egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzhelyről. 

virslis-krumplileves
Virslis krumplileves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több leves:

Virslis lencseleves

Mexikói csirkeleves

Tárkonyos lencsekrémleves

Ha tetszett a Virslis krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept