Hozzávalók
A leveshez
- 2 szál sárgarépa (kb. 300 g)
- 2 szál fehérrépa (kb. 220 g)
- 200 g zellergumó
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli (kb. 300 g)
- 4 pár frankfurti virsli (kb. 500 g)
- 4 ek olaj
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 1 ek mustár
- 2 l alaplé
- 800 g konzerv lencse
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- rusztikus kenyér
- tejföl
Hozzávalók
A leveshez
- 2 szál sárgarépa (kb. 300 g)
- 2 szál fehérrépa (kb. 220 g)
- 200 g zellergumó
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli (kb. 300 g)
- 4 pár frankfurti virsli (kb. 500 g)
- 4 ek olaj
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 1 ek mustár
- 2 l alaplé
- 800 g konzerv lencse
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- rusztikus kenyér
- tejföl
A virslis lencseleves elkészítéséhez a megtisztított répát, fehérrépát és zellert 1-1,5 cm-es kockákra, a hagymát és fokhagymát finomra, a krumplit 2 cm-es kockákra, a virslit pedig 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb, közepes lángon hevített lábasban, az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd mehet rá a sűrített paradicsom, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a mustárt, és belekeverjük a krumpli kivételével a zöldségeket. Felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek.
Ekkor belerakjuk a krumplit, és az egészet addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Mehet bele a lecsepegtetett lencse és a virsli, majd további 2-3 percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a virslis lencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több fantasztikusan finom leves, ami után szinte nem is kell második fogás, elég a desszert:
Vianočná kapustnica – Karácsonyi káposztaleves