Street Kitchen

Zöldborsókrémleves

Zöldborsókrémleves

Hozzávalók
30 g
vaj
1 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
500 g
mirelit zöldborsó
500 ml
alaplé
0.5 db
citrom facsart leve leve
friss szerecsendió
30 g
parmezán
A díszítéshez
20 g
reszelt parmezán
2 ek
pirított szeletelt mandula

Elkészítés
Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráöntjük a borsót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd 15 percig rotyogtatjuk. Egy botmixerrel lepürésítjük és egy szitán átpasszírozzuk.
Visszaöntjük a lábosba, belereszeljük a parmezánt, belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük benne a vajat. Egy rottyantunk rajta és kész is. Tálkákba szedjük, reszelt parmezánnal és szeletelt mandulával tálaljuk.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Minden receptgyűjteménybe szükség van egy alap zöldborsókrémleves receptre. Az én verziómban a parmezán és a citrom játszik főszerepet. Egyik sem fog hangsúlyosan érződni benne, csak “ízfokozóként” szolgálnak.

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
1 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
500 g
mirelit zöldborsó
500 ml
alaplé
0.5 db
citrom facsart leve leve
friss szerecsendió
30 g
parmezán
A díszítéshez
20 g
reszelt parmezán
2 ek
pirított szeletelt mandula
Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráöntjük a borsót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd 15 percig rotyogtatjuk. Egy botmixerrel lepürésítjük és egy szitán átpasszírozzuk.
Visszaöntjük a lábosba, belereszeljük a parmezánt, belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük benne a vajat. Egy rottyantunk rajta és kész is. Tálkákba szedjük, reszelt parmezánnal és szeletelt mandulával tálaljuk.
image does not exist

Ha tetszett a Zöldborsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept