A medvehagymás-parmezános pogácsa első lépéseként a tejben feloldjuk az élesztőt, majd 3 percig hagyjuk állni. Közben a medvehagymát apróra vágjuk, és 5 evőkanálnyi vajjal aprítógépben kicsit leturmixoljuk.
Egy dagasztótálban összekeverjük a kétféle lisztet, a parmezánt és a sót, hozzáadjuk a tejes keveréket, a tejfölt, a tojást, a vajas medvehagymát és a maradék vajat, majd egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedve 50 percig kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán, lisztezett kézzel alaposan átgyúrjuk, gömbölyítjük, aztán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval, a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket a tojással és megszórjuk egy csipet reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Kelesztési idő: 50 perc
- Sütési idő: 3 x 20 perc