Medvehagymás receptek

Medvehagymás-parmezánospogácsa

Medvehagymás-parmezános pogácsa

Hozzávalók
A tésztához
200 ml
meleg tej
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
2 csokor
medvehagyma
200 g
vaj, felolvasztva
300 g
finomliszt
200 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
125 g
reszelt parmezán
2 tk
3 ek
tejföl
1 db
tojás
A tetejére
1 db
tojás pár csepp vízzel elkeverve
50 g
parmezán vagy más kemény sajt, lereszelve

Elkészítés

A medvehagymás-parmezános pogácsa első lépéseként a tejben feloldjuk az élesztőt, majd 3 percig hagyjuk állni. Közben a medvehagymát apróra vágjuk, és 5 evőkanálnyi vajjal aprítógépben kicsit leturmixoljuk.

Egy dagasztótálban összekeverjük a kétféle lisztet, a parmezánt és a sót, hozzáadjuk a tejes keveréket, a tejfölt, a tojást, a vajas medvehagymát és a maradék vajat, majd egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedve 50 percig kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkán, lisztezett kézzel alaposan átgyúrjuk, gömbölyítjük, aztán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.

Kiszaggatjuk egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval, a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket a tojással és megszórjuk egy csipet reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

medvehagymas-parmezanos-pogacsa
Medvehagymás-parmezános pogácsa (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Kelesztési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 3 x 20 perc

Még több medvehagymás recept:

Medvehagymás-túrós batyu

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Medvehagymás fonott kalács

www.streetkitchen.hu

Talán a legjobb dolog, ami a medvehagymából készülhet, az a pogácsa. (Jó, tudjuk, hogy a medvehagyma egy gasztronómiai aranybánya, de akkor is.) Rengeteg parmezánnal egyenesen zseniális. Sőt, a fele teljes kiőrlésű lisztből van, emiatt még egészséges(ebb) is!

pictogram

Vega

Hozzávalók

3 tepsihez
A tésztához
200 ml
meleg tej
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
2 csokor
medvehagyma
200 g
vaj, felolvasztva
300 g
finomliszt
200 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
125 g
reszelt parmezán
2 tk
3 ek
tejföl
1 db
tojás
A tetejére
1 db
tojás pár csepp vízzel elkeverve
50 g
parmezán vagy más kemény sajt, lereszelve

A medvehagymás-parmezános pogácsa első lépéseként a tejben feloldjuk az élesztőt, majd 3 percig hagyjuk állni. Közben a medvehagymát apróra vágjuk, és 5 evőkanálnyi vajjal aprítógépben kicsit leturmixoljuk.

Egy dagasztótálban összekeverjük a kétféle lisztet, a parmezánt és a sót, hozzáadjuk a tejes keveréket, a tejfölt, a tojást, a vajas medvehagymát és a maradék vajat, majd egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedve 50 percig kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkán, lisztezett kézzel alaposan átgyúrjuk, gömbölyítjük, aztán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.

Kiszaggatjuk egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval, a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket a tojással és megszórjuk egy csipet reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

medvehagymas-parmezanos-pogacsa
Medvehagymás-parmezános pogácsa (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Kelesztési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 3 x 20 perc

Még több medvehagymás recept:

Medvehagymás-túrós batyu

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Medvehagymás fonott kalács

Ha tetszett a Medvehagymás-parmezános pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept