Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml meleg víz
- 7 g porélesztő
- 500 g liszt
- 1 csokor apróra vágott medvehagyma (kb. 100 g)
- 1 ½ tk só
- 3 ek olaj
- bő olaj a sütéshez
A fokhagymás tejfölhöz
- 300 g tejföl
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
- 200 g trappista
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml meleg víz
- 7 g porélesztő
- 500 g liszt
- 1 csokor apróra vágott medvehagyma (kb. 100 g)
- 1 ½ tk só
- 3 ek olaj
- bő olaj a sütéshez
A fokhagymás tejfölhöz
- 300 g tejföl
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
- 200 g trappista
A medvehagymás lángoshoz először egy keverőtálban a vízbe öntjük az élesztőt, majd mehet rá a liszt és a többi hozzávaló. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, olajozott tálba öntjük, és lefedjük. Ha van időnk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ha nincs, akkor 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
Ezután kivesszük, átgyúrjuk, és a duplájára kelesztjük meleg helyen 1-1,5 óra alatt. Olajos kézzel 6 részre osztjuk a tésztát, kerekre nyújtjuk őket, és 170 fokos olajban egyesével aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük, majd ezzel és reszelt sajttal tálaljuk a lángost. Ha szeretnétek tovább turbózni, pirított baconnel is megszórhatjátok.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 30 perc
- Kelesztés: 2 óra 30 perc
Ha tetszett a medvehagymás lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Jöjjön még több lángos:
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel
Bolognai raguval töltött lángos