Megúszós kaják

Cékláskacsamell

Céklás kacsamell

Hozzávalók
100 g
vaj
A kacsamellhez
2 db
kacsamell
(400 g)
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
száraz vörösbor
1 szál
sárgarépa
2 szál
angolzeller
A céklapüréhez
1 db
cékla
0.5 db
narancs leve
100 ml
cukrozatlan habtejszín
só, bors
1 ek
méz
A tálaláshoz
0.5 db
cékla
0.5 db
alma
0.5 szál
angolzeller
20 g
tört dió

Elkészítés

A kacsamelleket 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és az olívaolajjal egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel is. Ha kellően megpirult, felöntjük a vörösborral, és tovább pároljuk. Közben a sárgarépát és az angolzellert is 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és ezt is a kacsához adjuk. 

A céklapüréhez a céklát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt egy turmixban krémes állagúra turmixoljuk. A céklapürét hozzáöntjük a kacsához, és összepároljuk az egészet. A tálaláshoz a céklát, az almát és az angolzellert is kis kockákra vágjuk, majd ezekkel, illetve tört dióval megszórva tálaljuk az ételt.

  • Elkészítési idő: 30 perc
ceklas-kacsamell
Céklás kacsamell (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a kacsás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Teriyaki szószos kacsa

Rozmaringos kacsaragu

www.streetkitchen.hu

Luca egyik kedvenc étele A Konyhafőnökben a céklás kacsamell volt. Most elárulja a receptjét, hogy ti is el tudjátok készíteni.

Hozzávalók

2 főre
100 g
vaj
A kacsamellhez
2 db
kacsamell
(400 g)
1 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
száraz vörösbor
1 szál
sárgarépa
2 szál
angolzeller
A céklapüréhez
1 db
cékla
0.5 db
narancs leve
100 ml
cukrozatlan habtejszín
só, bors
1 ek
méz
A tálaláshoz
0.5 db
cékla
0.5 db
alma
0.5 szál
angolzeller
20 g
tört dió

A kacsamelleket 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és az olívaolajjal egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel is. Ha kellően megpirult, felöntjük a vörösborral, és tovább pároljuk. Közben a sárgarépát és az angolzellert is 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és ezt is a kacsához adjuk. 

A céklapüréhez a céklát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt egy turmixban krémes állagúra turmixoljuk. A céklapürét hozzáöntjük a kacsához, és összepároljuk az egészet. A tálaláshoz a céklát, az almát és az angolzellert is kis kockákra vágjuk, majd ezekkel, illetve tört dióval megszórva tálaljuk az ételt.

  • Elkészítési idő: 30 perc
ceklas-kacsamell
Céklás kacsamell (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a kacsás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Teriyaki szószos kacsa

Rozmaringos kacsaragu

Ha tetszett a Céklás kacsamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept