Hirdetés

Rozmaringos kacsaragu

Hozzávalók

4
főre

A kacsához:

2 kacsacomb
só, bors
3 fej hagyma
200 ml alaplé

A raguhoz:

1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír
100 ml paradicsompüré
200 ml vörösbor
1 darabolt paradicsom konzerv
1 tk oregánó
3 - 4 ág friss rozmaring

A tálaláshoz:

parmezán
400 g tagliatelle
Hirdetés

Rozmaringos kacsaragu

A legtutibb kacsakaja, amit valaha is ettél! Ennél nincs jobb, úgyhogy irány a konyha és próbáld ki!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre

A kacsához:

2 kacsacomb
só, bors
3 fej hagyma
200 ml alaplé

A raguhoz:

1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír
100 ml paradicsompüré
200 ml vörösbor
1 darabolt paradicsom konzerv
1 tk oregánó
3 - 4 ág friss rozmaring

A tálaláshoz:

parmezán
400 g tagliatelle

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, aláöntjük az alaplevet és 3 hagymát félbevágva köré dobunk. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Amint kész, kivesszük a sütőből és a bőrét lehúzzuk, félretesszük, a húsát szálakra bontva letépkedjük, mintha pulled pork lenne.

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés kacsazsíron lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Némi pirítást követően felöntjük vörösborral és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is. Sózzuk és borsozzuk és kevés oregánót adunk hozzá. 20 perc főzés után a felaprított rozmaringot beleszórjuk a raguba. Újabb 10 perc főzést követően hozzáadjuk a széttépett kacsacombokat és összerottyantjuk az egészet. Még 10 perc és kész. Kifőzzük a tagliatellét és az al dente tésztát összerázzuk a kész raguval. Közben a félretett kacsabőrt sütőpapírral bélelt sütőlapon 200 fokon ropogósra pirítjuk. A tésztára mehet a forgácsolt parmezán és némi kacsabőr chips. Kész!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások