A baconös-tejszínes gnocchi elkészítéséhez először a bacont vékonyra felszeleteljük, és egy hideg serpenyőben elkezdjük megsütni. Ha kisült a zsírja, a bacont kivesszük, és ha sok zsír maradt, a nagy részét leöntjük, majd üvegesre pároljuk benne a vékonyan felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, ráreszeljük a szerecsendiót és addig pirítjuk, amíg egy kicsit megkaramellizálódik a hagyma.
Ekkor felöntjük a borral és ha elpárolgott, belerakjuk a gnocchit, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Ez a fajta gnocchi 4-5 perc alatt fő meg. Miután besűrűsödött, megszórjuk a pirított baconnel és az apróra vágott snidlinggel, ezzel készen is vagyunk.

Még több cuccos gnocchi:



