Megúszós kaják

Hagyományosnyárilecsó

Hagyományos nyári lecsó
hagyomanyos-nyari-lecso

Hozzávalók
70 g
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tv-paprika
500 g
paradicsom
0.5 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
1 ek
darált paprika
1 db
hegyes-erős paprika

Elkészítés
  1. A hagyományos nyári lecsó első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dinszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a szeletekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.

  3. Tálalásnál pár karika hegyes-erős paprikát vághatunk rá, és friss kenyeret kínálunk mellé. 

www.streetkitchen.hu

Szerintem, ha 100 embert megkérnének, hogy nevezzen meg 3 nyári ételt, egészen biztos vagyok benne, hogy mindegyikük listáján ott szerepelne a lecsó. Aztán, hogy ezt ki mivel turbózza fel, mindenkinek az ízlésére van bízva. Legyen szó tojásról, szalonnáról, kolbászról vagy akár tarhonyáról, a lecsónak szinte minden jól áll.

A nyári lecsó az a fogás, amely mellett mindenki ugyanarra gondol: meleg levegő, frissen szedett paprika illat, és az a fajta egyszerű, nyári nyugalom, ami csak a szezon közepén érhető el. Minden családban van egy sajátos verzió, és talán ez a lecsó varázsa: nincs két teljesen ugyanolyan, mégis mindenki tudja, milyen a jó cucc.

Hozzávalók

4 főre
70 g
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tv-paprika
500 g
paradicsom
0.5 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
1 ek
darált paprika
1 db
hegyes-erős paprika

Elkészítés

  1. A hagyományos nyári lecsó első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dinszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a szeletekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.

  3. Tálalásnál pár karika hegyes-erős paprikát vághatunk rá, és friss kenyeret kínálunk mellé. 

Ha tetszett a hagyományos nyári lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése