A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 4 db tv-paprika (100 g/db)
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db kovászos cipó
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 4 db tv-paprika (100 g/db)
- 3 db paradicsom (90 g/db)
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db kovászos cipó
A kolozsvári szalonnát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy lábosban kipirítjuk a zsírját. Ha ezzel megvagyunk, a szalonnát félretesszük tálalásig. A vöröshagymát vékony félkarikákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A lábosban lévő zsiradékhoz adjuk, és lassan aranysárga színűre pirítjuk őket. A lábost a tűzről félrehúzva, hogy még véletlenül se égjen meg, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és kb. 200 ml vizet, és visszatéve 5 percig főzzük.
Közben a paprikát és a paradicsomot rusztikus darabokra vágjuk. Először a paprikát és a zöldborsót adjuk az alapunkhoz, és kb. 10 percig főzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl! Ha még egy cseppet ress a zöldség, hozzáadhatjuk a paradicsomot is, és készre főzzük, ha kell, utóítesítjük.
A tojásokat forrásban lévő vízbe tesszük főni 5 percig. Ha letelt az idő, jeges vízbe szedjük át őket. Ezzel érhetjük el, hogy ne „főjön” tovább a tojás és belül lágy maradjon a sárgája. Óvatosan megpucoljuk őket.
Jöhet a tálalás: mélytányérba szedjük a friss lecsót, a tetejére halmozzuk a kisütött szalonnát, megszórjuk aprított petrezselyemmel és ráhelyezzük a hosszában félbevágott tojást. Végezetül friss, ropogós kenyeret teszünk mellé, hogy az utolsó cseppig ki tudjuk tunkolni.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a zöldborsós lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!