Megúszós kaják

Egyszerűkocsmacurry

Egyszerű kocsmacurry

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
1 ek
vaj
2 fej
hagyma
(kisebb)
só, bors
1 csapott ek
currypor
2 tk
kurkuma
2 tk
füstölt paprika
2 szem
szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt koriander
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 ek
sűrített paradicsom
100 ml
barna sör
2 ek
gránátalmalé
500 g
bőr nélküli csirkecombfilé
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
barna cukor
1 marék
megmosott bébispenót
(kb. 50 g)
1 kis csokor
petrezselyem
(vagy ha van, akkor friss koriander)

Elkészítés

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon, kevés só hozzáadásával megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk az összes fűszert és a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, majd aláöntjük a barna sört, illetve a gránátalmalevet, és a serpenyőbe rakjuk a felkockázott csirkehúst.

Közepes lángon, sűrűn kavargatva 15 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a Cayenne-borsot és a csipetnyi cukrot is. További 15 percig főzzük, amíg el nem kezd visszasűrűsödni.

Amikor elkészült, levesszük a tűzről, belerakjuk a bébispenótot, elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk állni 5-10 percet. Egyszerű rizst főzzünk mellé, és aprított petrezselyemmel tálaljuk. Krumplipürét vagy rizst adjunk mellé.

kocsmacurry
Egyszerű kocsmacurry

Ezek is érdekelhetnek:

Indiai currys-tejszínes tészta

Zé-féle vegán zöldségcurry

www.streetkitchen.hu

Amikor Londonban éltem, egyik nap mindig valami pubban vacsoráztunk, ha „Curry Night” volt. Általában egyébként is voltak ilyen tematikus napok: Steak Night, Fish and Chips Night, Burger Night stb. – de mind közül a curry volt a kedvenc. Most e szép emlék apropóján egy nagyon egyszerű sörös kocsmacurryreceptet hoztam nektek!

Hozzávalók

4 főre
300 ml
habtejszín
1 ek
vaj
2 fej
hagyma
(kisebb)
só, bors
1 csapott ek
currypor
2 tk
kurkuma
2 tk
füstölt paprika
2 szem
szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt koriander
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 ek
sűrített paradicsom
100 ml
barna sör
2 ek
gránátalmalé
500 g
bőr nélküli csirkecombfilé
1 csipet
cayenne-bors
1 csipet
barna cukor
1 marék
megmosott bébispenót
(kb. 50 g)
1 kis csokor
petrezselyem
(vagy ha van, akkor friss koriander)

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon, kevés só hozzáadásával megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk az összes fűszert és a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, majd aláöntjük a barna sört, illetve a gránátalmalevet, és a serpenyőbe rakjuk a felkockázott csirkehúst.

Közepes lángon, sűrűn kavargatva 15 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a Cayenne-borsot és a csipetnyi cukrot is. További 15 percig főzzük, amíg el nem kezd visszasűrűsödni.

Amikor elkészült, levesszük a tűzről, belerakjuk a bébispenótot, elkeverjük, lefedjük, és hagyjuk állni 5-10 percet. Egyszerű rizst főzzünk mellé, és aprított petrezselyemmel tálaljuk. Krumplipürét vagy rizst adjunk mellé.

kocsmacurry
Egyszerű kocsmacurry

Ezek is érdekelhetnek:

Indiai currys-tejszínes tészta

Zé-féle vegán zöldségcurry

Ha tetszett az Egyszerű kocsmacurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept