Gabi meghatározó alakja a balatoni gasztronómiának, jelenleg két üzletet is visz: a fonyódi A Konyhám Stúdió 365-öt, illetve nyaranként a balatonfenyvesi A Konyhámat. Előbbi először 2022-ben szerezte meg a Michelin ajánlását, amit azóta is sikerült megőriznie, immár három tábla sorakozik a falon. Ezúttal itt, a fonyódi egységben töltöttünk el vele egy napot, hogy megnézzük, mit is csinál egy séf a Balatonon, amikor nincs főszezon.
Korán indult a reggel
Egy szombati napját követtük végig Gabinak, ami eléggé pörgősre sikeredett. Már reggel fél 8-kor a piacon kezdtünk, ahol a helyi termelőktől szerzett be többféle sajtot is. Látszott, hogy jól ismerik már az árusok, hiszen rendszeresen lejár. A piacozás után a megérdemelt kávé következett, majd kezdődhettek az előkészületek.
Előkészületek az ebédidőre
Gabi szokott elsőként érkezni, hogy elindítsa a napot a konyhán. Ilyenkor jöhet az alapanyagok előkészítése – amikor nála voltunk, épp egy spenótos tekercsen dolgozott, ami az este folyamán került szervírozásra. Szép lassan megérkeztek a kollégák is, egyre nagyobb lett az élet A Konyhám Stúdió 365-ben. Ennek tetőfoka a reggeli volt, ami egy közös program, hiszen napközben kevésbé van idő enni. Nyitás előtt volt még egy utolsó körös csekkolás, hogy minden és mindenki készen áll-e, majd indulhatott a mandula.

Showtime!
Ahogy elkezdődött az ebéd, eléggé felpörögtek az események. Gabi fogadta a vendégeket, felvette a rendeléseket, felszolgálta az ételeket – mindenkihez volt pár kedves szava, látszott rajta, mennyire élvezi ezt a fajta kapcsolatteremtést. Rengeteg vendég érkezett a nap folyamán, olyannyira, hogy a vendéglátásban megszokott 3-4 óra körüli nyugi is elmaradt. Az ebéd szinte egyből vacsorába csapott át, de Gabi még a nap végén is széles mosollyal köszöntött mindenkit. Este egy különleges asztal is érkezett A Konyhámba, ami a séfasztal nevet viseli – innen rá lehet látni a konyhára, és egy különleges, személyre szabott menüt takar. Persze a többi asztal sem árválkodott üresen, így az este sem volt unalmas – bőven akadt feladat Gabi számára is.
Habár eseménydús nap volt, a séf rengeteg dologról tudott mesélni nekünk – hogyan került ő a gasztronómia világába, milyen kihívásokkal találkozott vagy hogy milyen az, ha az ember a párjával egy konyhán dolgozik. Ha érdekel, hogy mindezekről mit mesélt Gabi, akkor mindenképp csekkoljátok a videót is!
