Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Vegán

Vegán

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A curry mártáshoz

3 ek olaj
4 cm-nyi gyömbér
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db csípős chili paprika (4-5 cm hosszú)
½ fej hagyma
1 - 2 ek currypor
1 db krumpli
2 - 300 ml víz
só, bors
kb. 200 ml kókusztejszín (vagy bármilyen tejszín, illetve joghurt)

A belevalóhoz

1 marék kesudió
1 db padlizsán
1 ek olaj
1 db krumpli
2 szál répa
1 fej hagyma
1 db paradicsom
1 konzerv csicseriborsó
2 - 3 szál snidling a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle vegán zöldségcurry

Hát gyerekek, aki azt mondja, hogy a vegán kaja unalmas, az szerintem kamuzik! Ez a curry nem csak tele van ízzel és szuperegészséges cuccokkal, de konkrétan nettó 30 perc alatt elkészül. Persze-persze pacal forevör meg minden, de azért nézzetek rá erre a receptre akkor is ha esztek húst, mert állati ütős!
Kipróbáltam, jóóó lett!
28
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A curry mártáshoz

3 ek olaj
4 cm-nyi gyömbér
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db csípős chili paprika (4-5 cm hosszú)
½ fej hagyma
1 - 2 ek currypor
1 db krumpli
2 - 300 ml víz
só, bors
kb. 200 ml kókusztejszín (vagy bármilyen tejszín, illetve joghurt)

A belevalóhoz

1 marék kesudió
1 db padlizsán
1 ek olaj
1 db krumpli
2 szál répa
1 fej hagyma
1 db paradicsom
1 konzerv csicseriborsó
2 - 3 szál snidling a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kesudiót száraz serpenyőben lepirítjuk.

A padlizsánt felkockázzuk, és a forró, száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk, pörgetve- kevergetve, majd megszórjuk egy csipetnyi sóval, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olajjal, és félretesszük egy tálba.

A forró edénybe öntünk egy-két evőkanálnyi olajat, és megpirítjuk benne a reszelt gyömbért és fokhagymát, illetve a finomra vágott chilit, majd egy fél fej vöröshagymát felvágunk, és üvegesre pároljuk az alapon. Egy kis friss olaj hozzáadása után beleszórjuk a curryport, rádobjuk a kis darabokra vágott krumplit, felöntjük 2-300 ml vízzel, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután egy villával összetörjük, hogy ez adja a curry szószos alapját. 

Vegán zöldségcurry

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott krumplit és répát, illetve egy felcikkezett hagymát, felöntjük kókusztejszínnel vagy tejszínnel. Összerottyantjuk, közben felcikkezünk egy paradicsomot, és a kesudióval együtt szintén a mártásba tesszük. Kb. negyedóra után belekeverjük a padlizsánt és egy kis konzerv, átmosott csicseriborsót, majd egy kis víz hozzáadásával még 5 percet forraljuk. Megkostóljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, curryvel. Mazsolás vagy más aszalt gyümölcsös rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a vegán zöldségcurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások